Moștenitorul titlului de baron Rothschild, noul concesionar al Aeroportului Internațional Chișinău

shadow
Luni, 19.08.2019 15:00   3606
95% din capitalul companiei Avia Invest SRL, care a luat acum 6 ani, în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, a fost cumpărată de firma NR Investments Ltd din offshorul britanic Guerncey.

Proprietarul acesteia baronul Nathaniel Philip Victor James Rothschild a venit și într-o o vizită oficială la Aeroportul Internațional din Chișinău, anunță compania.

Potrivit unui comunicat de presă tranzacția a fost legalizată astăzi, iar NR Investments Ltd din offshorul Guernsey a preluat 95% din Avia Invest SRL, exact cota care aparținea firmei cipriote Komaksavia Airport Invest LTD. Schimbările încă nu au fost înregistrate oficial 

Noul proprietar anunță că are o experiență vastă în investiții din infrastructura centrală și imobiliară, care includ Porto Montenegro, Trigranit, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Europa Centrală, complexul de film Korda Studios din Budapesta, Ungaria, precum și multiple proiecte independente în toată regiunea.

Advertisement

Firma mai deține și 26,5% din acțiunile companiei Volex, un producător de cabluri electrice, cu sediul în Manchester și o cotă de 11% în BR Properties, o companie de proprietăți braziliene.

Cât despre baronul Nathaniel Philip Victor James Rothschild, apoi potrivit The Sun acesta are 48 de ani și este moștenitorul titlului de baron Rothschild. Este singurul fiu al lui Jacob, al 4-lea baron Rothschild și Serena Mary Dunn.

A făcut studii la Eton College înainte de a obține o diplomă de istorie la Wadham College din Oxford. S-a căsătorit cu Annabelle Neilson în 1995, șocându-i pe ambii părinți, dar au divorțat în 1997 în urma unei relații extra. Annabelle a murit pe 16 iulie 2018.

Rothschild s-a căsătorit pentru a doua oară în 2016 cu fostul model Loretta Basey.

Menționăm că trei ani în urmă Guvernul de la Chișinău anunța că duce negocieri cu reprezentanții Rothschild, una dintre cele mai influente și controversate dinastii de bancheri din lume, pentru a obține servicii de consultanță în vederea identificării potențialelor direcții de cooperare și a soluționării problemelor ce țin de restabilirea sistemului financiar al Republicii Moldova, dar și pentru elaborarea unei strategii financiare a Guvernului pe termen lung.Oportunitati