Dosar penal pentru omor intenţionat în cazul Iurie Luncaşu [SONDAJ]

shadow
Marţi, 20.08.2019 10:04   3683
În cazul morții omului de afaceri Iurii Luncașu, apropiat ex-liderului Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, a fost pornit un dosar penal pentru „omor intenționat”, a anunţat Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne.

"Niciuna dintre ipotezele posibile nu este exclusă și apreciez modul în care polițiștii mai întâi, apoi și Procuratura au decis să trateze cazul. A fost intentat un dosar penal în baza articolului 145 al Codului Penal (omor intenționat), astfel încât permite examinarea sub toate aspectele a acestui caz, care, bineînțeles, ridică foarte multe semne de întrebare, iarăși prin prisma faptului că nu este un personaj oarecare, este un personaj din imediata apropiere a lui Vladimir Plahotniuc și a grupării sale criminale”, a spus ministrul într-un interviu pentru Europa Liberă.

Totodată el se arată sigur că în acest caz se va ajunge la finalitate. Ministrul susţine că în spațiul public au fost aruncate tot soiul de inepţii precum că în spatele acestui deces s-ar afla actuala conducere a Republicii Moldova, iar acestea fac partea "dintr-un scenariu bine pus la punct de către forțe ostile parcursului nostru civilizat, european".

Advertisement

Aminitim că omul de afaceri Iurii Luncașu s-ar fi împușcat în seara zilei de 17 august, pe traseul R-6, Ialoveni-Durlești.

Iurii Luncașu este un om de afaceri din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

El deţine împreună cu familia sa 60% din Acvilin-Grup, cea mai mare companie de distribuţie a ţigărilor, alcoolului şi a altor produse pe piața Republicii Moldova.

Acolo este partener de afaceri cu Oleg Bacalov. 

La fel Iurii Luncaşu şi familia sa este asociat la alte companii precum Denir Lux, GB&CO SRL, Primrof Construct SRL, Lux Proba etc, dar şi deține și hotele, numeroase imobile şi terenuri din Chişinău.

În plus a reprezentat interesele lui Vladimir Plahotniuc în mai multe tranzacţii, de exemplu în cazul Casei Albe, un complex de imobile din apropierea parcului „Valea Morilor”, în perimetrul străzilor Timiş şi Bujorilor.

În 2014, Rise Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncaşu era surprins însoţindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franţa. 

Mai mult! RISE Moldova scrie că Luncașu era chiar vecin cu Plahotniuc în Franța. Vila acestuia se află tot pe strada Avenue du Vion, doar că la trei intersecții distanță. Luncașu și-a cumpărat vila un an mai târziu, adică în vara lui 2009. Oportunitati