Un om de afaceri din anturajul lui Plahotniuc, găsit împuşcat. Conexiuni suspecte [SONDAJ]

shadow
Duminică, 18.08.2019 09:42   5405
Iurie Luncașu – un personaj din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, a fost găsit împuşcat în seara zilei de sâmbătă, 17 august. Cel care a anunţat poliţia este şoferul care era şi bodygard şi care ar fi tatăl tânărului care l-a împuşcat pe fiul lui Anatol Ţăranu.

Potrivit portalului noi.md, în seara zilei de de 17 august 2019, la orele 20:07, Unitatea de Gardă a Poliţiei Buciucani a recepționat înștiințarea 112, precum că pe traseul R-6 se află o persoană împușcată în regiunea capului.

Potrivit declarațiilor celui care a sunat la 112, Luncașu s-ar fi împușcat din arma personală în regiunea capului și în urma leziunilor corporale primite a decedat la fața locului.

"Fiind audiat, cel care a sunat la poliție, cet. Babin Boris, a declarat că activează ca șofer la cet, Luncașu Iurii și la 17.08.2019, aproximativ orele 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută la aer curat. Șoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu de unde la luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești). La un moment dat, Luncașu Iurie, i-a cerut șoferului să oprească automobilul în cîmp, și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: "Căsuță albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

Ulterior, a ieșit din automobil comunicîndu-i șoferului că iese să răsufle aer curat, în urma căreia s-a împușcat în regiunea capului din pistolul cu glonț de model Astra, cal.

Advertisement

6,35, nr. 85034 și a decedat în urma traumelor primite. În Registrul de stat al armelor, cet. Luncașu Iurii figurează ca posesor a cel puțin 6 arme", mai scrie noi.md.

Deocamdată nu se cunoaște cauza suiciduluişi dacă este suicid. De notat că Iurie Luncaşu era foarte apropiat de fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc şi a reprezentat deseori interesele acestuia.

Businessmanul este asociat în patru companii din Republica Moldova, inclusiv Acvilin-Grup – firmă cu vânzări anuale de circa un miliard de lei.

Potrivit RISE Moldova, în 2012, Luncașu a fost surprins în compania lui Vladimir Plahotniuc, în timpul unei vizite în Franța.

Mai mult! RISE Moldova scrie că Luncașu era chiar vecin cu Plahotniuc în Franța. Vila acestuia se află tot pe strada Avenue du Vion, doar că la trei intersecții distanță. Luncașu și-a cumpărat vila un an mai târziu, adică în vara lui 2009. Anterior RISE Moldova a scris că cei doi au fost fotografiați împreună în străinătate. 

În 2017, Iurie Luncaşu a reprezentat interesele firmei Investar Investments LTD la preluarea firmei ce deţinea „Casa Albă” din Chișinău – un imobil impunător dintr-un cartier de lux din Capitală. Tranzacția de vânzare-cumpărare, care a pus la bătaie 130 milioane de lei, a fost precedată de alte tranzacții cu două proprietăți ale ASITO, companie de asigurări ale cărei acțiuni au fost anterior obiectul unei înțelegeri secrete Platon-Plahotniuc.

O altă conexiune suspectă este Boris Babin, şoferul lui Luncaşu, care ar fi chiar tatăl tânărului care l-a împuşcat de feciorul analistului politic, Anatol Țăranu şi care a fost condamnat la 13 ani de închisoare. 

Mai adăugăm că Boris Babin lucrează de mai mult timp la Acvilin-Grup, afacerea lui Iurie Lucaşu şi Oleg Bacalov, iar în 2008 a fost chiar decorat de Vladimir Voronin cu medalia “Meritul Civic”, "pentru merite în dezvoltarea antreprenoriatului, contribuţie la aprofundarea relaţiilor comercial-economice externe şi activitate de binefacere intensă".Oportunitati