Şi Moldtelecom are un nou director general interimar

shadow
Vineri, 09.08.2019 15:27   6520
Începând cu 8 august 2019, Igor Sârbu va asigura interimatul funcției de Director General al Moldtelecom, cu acordul său și până la selectarea în bază de concurs a Directorului General al companiei.

Potrivit unui comunicat al societăţii Moldtelecom, desemnarea lui Igor Sârbu a fost făcută în baza hotărârii Consiliului de Administrare al întreprinderii din 8 august 2019.

Totodată se menţionează că Igor Sârbu și-a făcut studiile la București, cu specializare în Drept Penal și deține diplome și calificări internaționale.

Până a fi desemnat interimar la Moldtelecom, Igor Sârbu a lucrat timp de 13 ani în poliţie: de la inspector poliţie judiciară în sectorul Botanica (2004-2005), la inspector în cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (2005-2013) actualul CNA.

Advertisement

După care în aprilie 2013 - mai 2018 a fost şef de secţie în cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, iar în ultimul an a fost responsabil pe securitate la o bancă comercială.

Amintim că fostul director general al Moldtelecom, Dan Mitriuc, şi-a prezentat demisia din proprie inițiativă acum o lună de zile.

Plecarea sa din funcție vine la scurt timp după ce prim-ministra Maia Sandu a cerut Agenției Proprietății Publice și facă un audit privind managementul companiilor Moldtelecom și Metalferos, despre care a spus că este defectuos. Potrivit Maiei Sandu, sume enorme care au fost folosite, inclusiv pentru finanțarea partidelor politice, au fost scoase de la aceste companii.

Mitriuc a condus Moldtelecom din anul 2016. Compania are 100% capital de stat și este cel mai mare operator de telefonie fixă din Moldova.Oportunitati