O altă bancă este de vânzare. Cu 6 milioane euro doritorii pot cumpăra 36,15% din Fincombank

shadow
Joi, 08.08.2019 15:21   2551
FinComBank a scos la vânzare 36,15% din acțiunile noi emise la un preț inițial de 260,66 lei pe acțiune. În consecinţă valoarea lor totală va fi de 123,94 milioane de lei sau circa 7 milioane de dolari (6,2 milioane de euro). Preţul este de 2,6 ori mai mare decât cel nominal.

E vorba de pachetul care a fost emis, în locul acţiunilor deţinute anterior de Oleg Voronin şi familia sa, dar şi de persoane fizice şi juridice. Asta după ce Banca Naţională Moldovei la începutul anului a constatat că aceştia acţionează concertat fără a fi informat, încălcând legislaţia bancară.

Cine poate cumpăra acţiunile

Potrivit băncii, cele 475.478 acțiuni ale băncii sunt scoase la vânzare ca pachet unic, printr-o licitație cu strigare la Bursa de Valori din Moldova, care va avea loc în perioada 23 octombrie - 5 noiembrie.

"Acţiunile expuse spre vânzare pot fi achiziţionate în condiții de maximă transparenţă de un singur cumpărător sau un grup de persoane ce acţionează concertat, care au obţinut aprobarea prealabilă a Băncii Naţionale a Moldovei până la achiziţionarea respectivă, în condiţiile stabilite la art. 47-49 din
Legea nr.202 din 06.10.2017 privind activitatea băncilor", anunţă Fincombank în Memorandumul Investiţional.

Locul Fincombank în sistemul bancar

Documentul face o prezentare a situaţiei economice şi a ultimelor evoluţii din sistemul bancar şi arată că potrivit indicatorilor la 30 iunie 2019, FinComBank are o cotă de piaţă de 3,8% şi ocupă în sectorul bancar:
locul 5: la rentabilitatea activelor și rentabilitatea capitalului;
locul 6: după portofoliul depozitelor;
locul 7: la profitul net, active;
locul 8: la capital propriu. 

Potrivit documentului concurenţi la capitolul profitabilitate și indicatori de piață sunt băncile de mărime medie precum: Eximbank, ProCreditBank, Energbank,  EuroCreditBank şi Comerțbank.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati