Replica Avia Invest: Șor nu a părăsit Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău

shadow
Sâmbătă, 03.08.2019 08:38   1851
Compania Avia Invest SRL, ce a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău acum șase ani, neagă informațiile publicate de Procuratura Generală, privind părăsirea ilegală a teritoriului Republicii Moldova de către deputatul Ilan Şor.

"În legătură cu informațiile publicate de Procuratura Generală într-un comunicat de presă, compania „Avia Invest” aduce la cunoștința opiniei publice că președintele Consiliului de directori „Avia Invest”, dl Ilan Șor nu a părăsit țara prin Aeroportul Internațional Chișinău", se arată în comunicatul companiei.

Menționăm că Procuratura Generală a anunțat că a constatat că, mai multe persoane, printre care și Ilan Șor, au traversat ilegal frontiera de stat prin segmentul de trecere al Aeroportului Internațional Chișinău, în calitate de pasageri ai unor curse charter, eludând controlul vamal și cel de frontieră.

"Acest lucru a avut loc prin zonele de acces limitat ale Aeroportului și a fost posibil din cauza atitudinii neglijente față de obligațiunile de serviciu ale angajaților Serviciului Vamal și ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, care activează pe teritoriul Aeroportului", susțin procurorii.

Advertisement

De asemenea, aceasta ar fi avut loc și cu implicarea nemijlocită a angajaților companiei Avia Invest SRL, care deține în concesiune Aeroportul și asigură serviciile de transport și trafic aerian, realizează măsuri de securitate aeronautică pe teritoriul aerodromului de unde au decolat respectivele aeronave pe curse charter.

În consecință Procuratura capitalei a declanșat, pe 2 august, două cauze penale pe faptul: neglijenței în serviciu, admisă de către angajații Serviciului Vamal și ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și abuzului de serviciu, comis de către factori de decizie ai companiei Avia Invest SRL.

Aminitim că pe 21 iunie 2017, Șor a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și șase luni de închisoare, pentru spălare de bani și cauzarea de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere în același dosar "Jaful secolului". Însă sentința nu este executorie, iar Șor a ajuns în februarie 2019, deputat pe Circumscripția uninominală nr. 18 - mun. Orhei, unde era primar din 2015.

Recent Curtea de Apel Cahul, instanță care examinează dosarul de escrocherie şi spălare de bani în care Șor este acuzat, a emis un mandat de arest pe numele lui și l-a anunțat în căutare.

 



Oportunitati