Acuzații dure la adresa Băncii Naționale. Ar fi plătit cu banii din rezerve pentru o firmă din Cipru

shadow
Miercuri, 31.07.2019 08:34   2219
Banca Națională a Moldovei nu ar fi apărat în anul 2014 interesele Băncii de Economii, atunci când au fost repartizați banii din garanția de stat, ci a fost de partea companiei Insidown Ltd din Cipru, în spatele căreia ar fi stat fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a declarat afaceristul Veaceslav Platon în cadrul unui interviu pentru TV8.

Omul de afaceri, condamnat la 25 de ani închisoare, afirmă că în februarie 2014, când au fost blocate acțiunile sale și ale partenerilor săi la Victoriabank, ar fi început o luptă cu Vladimir Plahotniuc.

Ultmul i-ar fi propus acestuia să facă o tranzacție inversă și să-și ia înapoi toate activele pe care i le vânduse mai devreme, la finele anului 2011. Negocierile pe acest subiect le-ar fi purtat la telefon.

Jumătate de miliard de dolari pentru trei bănci

„În august sau în septembrie vine Ilan Șor la mine la Moscova și îmi propune să cumpere toate băncile: Moldova Agroindbank, Victoriabank și Moldindconbank. I-am cerut jumătate de miliard de dolari. Nu el cumpăra. Era trimis de Plahotniuc. Partenerii mei nu au vrut să vândă. Mai târziu am făcut o tranzacție inversă doar pentru Victoriabank, pentru care Plahotniuc și Iaralov au dat acordul”, a povestit Platon în interviul pentru TV8.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati