Feciorul lui Vladimir Voronin a rămas fără acțiunile de la Fincombank

shadow
Marţi, 30.07.2019 15:19   3957
Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a decis radierea din Registrul de stat al valorilor mobiliare a 475.478 acțiuni ordinare nominative cu valoarea nominală de 100 lei per/acțiune ale SA “Banca de Finanțe și Comerț" (Fincombank) cu restructurarea emisiunilor anterioare, I-XIX.

Este vorba despre acțiunile asupra cărora la începutul anului Banca Națională a Moldovei a dispus măsuri sancționatoare pentru nerespectarea cerințelor în domeniul acționariatului bancar, în special fiind vorba de Oleg Voronin.

O nouă emisiune de acțiuni

Totodată CNPF a decis înregistrarea emisiunii suplimentare de acțiuni ale Fincombank în sumă de 47.547.800 lei în număr de 475.478 acțiuni ordinare nominative cu valoarea nominală 100 lei per/acțiune, plasate în emisiunea a XX-a.

Amintim că Banca Națională a Moldovei a suspendat începând cu 11 ianuarie 2019 drepturile a două grupuri de acționari ai Fincombank și Energbank, care dețin respectiv 36,1% și 52,77% din capital.

Citiți și:

Cine sunt acționarii principali de la băncile la care a intervenit Banca Națională

Totodată ei au fost obligați de BNM să își vândă pachetele de acțiuni, pe motiv că acționau concertat. Aceștia însă nu au reușit nici în trei luni și nici după șase luni să vândă pachetele de acțiuni.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   TEST PUBLICITATE VIDEO  

Advertisement

Oportunitati