De câte ori a lăsat deputația Vlad Plahotniuc

shadow
Marţi, 30.07.2019 11:51   3014
Fostul președinte al PDM Vlad Plahotniuc a anunțat că astăzi a depus mandatul de deputat în Parlament. Este pentru a treia oară când Plahotniuc renunță la mandatul de deputat.

„Eu nu am nevoie de imunitatea unui stat controlat astăzi de Moscova, de cei care de doi ani de zile au făcut zeci de acțiuni ilegale împotriva mea și a familiei mele, dosare politice, judecăți false, zeci de urmăriri internaționale respinse de Interpol pe motiv de abuz politic”, a declarat Vladimir Plahotniuc într-o postare pe Facebook.

Milionarul a menționat că Moscova a preluat instituțiile strategice ale statului: SIS, Ministerul Apărării, Parlamentul (conducerea și cele mai importante comisii), iar foarte curând și Procuratura Generală, CNA, poate și alte instituții.

„În parteneriat însă cu cei din Blocul ACUM, Moscova controlează în prezent instituțiile de drept și justiția din Moldova și, cu siguranță, speră că, folosind abuziv instituțiile din Moldova, vor avea de această dată mai mult succes și, în final, vor transforma Moldova într-un „aliat” servil al Rusiei”, a menționat fostul președinte al PDM.

Advertisement

Potrivit lui, în actuala situație, „în care mandatul de deputat nu mai valorează mare lucru”, el nu mai poate îndeplini obligațiile față de electoratul din raionul Nisporeni.

„Nu ar fi corect față de ei să țin ocupat acest loc câtă vreme nu pot să-mi îndeplinesc mandatul primit de la ei, din motive care nu depind de mine. Însă îi voi ajuta altfel, poate chiar mai eficient, pentru că față de ei am o datorie pe viață pentru încrederea masivă pe care mi-au acordat-o”, scrie Vlad Plahotniuc.

În prezent nu se cunoaște unde se află fostul președinte al PDM Vlad Plahotniuc. El a părăsit Republica Moldova, imediat după anunțul formațiunii de retragere de la guvernare. Atunci Plahotniuc a declarat că a părăsit țara „pentru a-și securiza familia”. Ulterior, el a anunțat că și-a depus mandatul de președinte al partidului.

Președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov a opinat că Vlad Plahotniuc nu va mai reveni în partid, iar mai devreme sau mai târziu va depune mandatul de deputat.

Menționăm că este pentru a treia oară când Vlad Plahotniuc renunță la mandatul de deputat. Prima dată în octombrie 2013, apoi în anul 2015 și acum, în iulie 2019. Oportunitati