Mobiasbancă are o nouă conducere

shadow
Sâmbătă, 27.07.2019 06:19   1302
Banca Națională a Moldovei anunță că a aprobat un nou președinte al Comitetului de Direcție (organul executiv) al Mobiasbancă - László Diósi și un nou membru al Consiliului instituției - Zoltán Major.

Pe pagina Web a băncii deja au fost plasate și CV detaliate ale bancherilor. Astfel László Diósi, care va fi CEO al băncii din Moldova, în ultimii 13 ani, a activat în funcție de membru și conducător al organului executiv în cadrul OTP Bank România, iar anterior la o altă bancă din Ungaria sau la OTP.

La începutul acestui an însă s-a anunțat că va fi înlocuit la OTP Bank România, cu Gyula Fatér, care a lucrat pâ­nă acum la Budapest Bank. Motivele acestei mutări nu au fost anunțate. 

László Diósi a absolvit Colegiul Finanțe și Contabilitate din Budapesta cu specializarea în finanțe.

Advertisement

A continuat studiile cu un curs de management în cadrul Chilterns University College – Open Business School din Budapesta, Ungaria (2001 - 2002), iar în 2016 a obținut diploma de master în Administrarea Afacerilor în cadrul Henley Business School, Universitatea din Reading.

Zoltán Major este prezentat pe pagina WEB ca Președinte al Consiliului Mobiasbanca – OTP Group. El pe parcursul ultimilor 10 ani, a activat în sectorul bancar european, ocupând funcții manageriale de nivel mediu și superior, inclusiv funcții de membru al organelor de conducere în cadrul OTP Group și alte bănci.

În cadrul OTP a fost și este Președinte al Consiliului OTP BANK din Rusia și OTP BANK din Ucraina. Atribuțiile de bază acoperă exercitarea funcției de supraveghere din partea grupului OTP a subsidiarilor din Rusia și Ucraina. 

Este absolvent al Institutul Politehnic Cluj-Napoca, România și al Universității de Științe Economice din Budapesta, Ungaria, cu specializarea în economie externă. În 2003 a obținut diploma de Master în Administrarea Afacerilor (MBA) - Case Western Reserve University (Cleveland OH), Weatherhead School of Management in association with the International Management Center, Budapesta, Ungaria

Astfel, noii membri ai organului de conducere a Mobiasbancă aprobați de BNM dispun de competențele necesare pentru administrarea băncii în conformitate cu responsabilitățile încredințate.Oportunitati