Majoritatea clienților păgubiți au primit compensații din partea MAIB

shadow
Vineri, 26.07.2019 11:42   2214
Aproape 60 de persoane păgubite în urma furtului din 6 iulie de la una dintre sucursalele Moldova Agroindbank au beneficiat de decizia Consiliului băncii de a compensa fiecare client cu până la jumătate de milion de lei.

Procesul de depunere a cererilor de compensare a început la 11 iulie.

Clienții păgubiți care au depus cererile au primit compensațiile în termene foarte restrânse, iar o mare parte din ei în timp de o zi lucrătoare de la data depunerii acestora. 

Decizia Consiliului băncii de a acorda până la 500 mii lei clienților păgubiți este una fără precedent pe plan național, dar și regional, unde alte bănci care s-au confruntat cu situații similare nu au oferit nici un fel de compensații. 

Fără a avea o obligație contractuală în acest sens, MAIB a aprobat decizia în cauză, înțelegând situația clienților, care întotdeauna au fost și rămân prioritatea nr.

Advertisement

1 a băncii. 

Pentru că situația regretabilă este un exercițiu complicat pentru întreaga echipă MAIB, ținem să apreciem atitudinea corectă și onestitatea clienților Moldova Agroindbank, păgubiți la 6 iulie. Pentru corectitudine și omenie, le mulțumim o dată în plus!

MAIB cooperează cu forțele de ordine, pentru identificarea autorilor furtului și recuperarea bunurilor, ceea ce eventual ar permite despăgubirea deplină a clienților păgubiți. 

Amintim că banca a anunțat un fond de recompensă de 1 000 000 de lei potențialilor informatori pentru furnizarea datelor care ar contribui la reținerea infractorilor și recuperarea bunurilor furate. Informațiile pot fi furnizate la adresa urgente@maib.md sau la numerele de telefon mobil +373 69268348 ori +373 68093777.Oportunitati