O bancă își schimbă denumirea

shadow
Vineri, 26.07.2019 08:59   1594
Mobiasbancă-Groupe Societe Generale și-a schimbat nu doar acționarul majoritar, ci și denumirea și logoul.

Astfel noua denumire a instituției financiare este Mobiasbanca - OTP Group SA, schimbare votată de Adunarea Generală a Acționarilor încă pe 11 iulie 2019.

Totodată la doar câteva zile de la finalizarea tranzacției financiare de achiziție a pachetului de 96,69% din capitalul Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A. de către OTP Bank Plc din Ungaria, au fost înlocuite și logourile și simbolurile băncii. Ba chiar și pagina WEB, astfel încât aceasta este deja în culorile verzi ale grupului bancar ungar.

Advertisement

Aminitim că pe 22 iulie 2019, în cadrul a două trazacții la Bursa de Valori a Moldovei au fost vândute două pachete de acțiuni ale băncii Mobiasbancă-Groupe Societe Generale SA la prețul de 1.475,2 milioane lei, sau 83,96 milioane de dolari (circa 75 milioane de euro).

Aceasta a fost cea mai mare tranzacție din acest an și din istoria Bursei de Valori a Moldovei (BVB). 

Cu o cotă de piață de 13,8%, Mobiasbancă este a 4-a cea mai mare bancă de pe piața bancară din Moldova și, fiind bancă universală, este activă atât pe segmentul de retail, cât și corporate.

Odată cu achiziția băncii moldovenești, Grupul OTP este prezent deja în 11 țări din regiunea Europei Centrale și de Est.Oportunitati