Criza financiară a lovit în Partidul Democrat din Moldova

shadow
Miercuri, 24.07.2019 09:55   1786
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a anunțat în cadrul unei emisiuni la postul TV8 că situația financiară a partidului este una dificilă și că s-au format datorii la arenda încăperilor.

„Astăzi am vorbit la acest subiect că trebuie să facem totalurile și să vedem cum s-a întâmplat totul pentru că noi acum trebuie să calculăm orice bănuț”, a declarat președintele de onoare al PDM la TV8.

În căutare de sponsori

Potrivit lui Diacov, aceste datorii vor fi acoperite inclusiv din banii pe care îi primește partidul din bugetul statului. „Noi avem și ceva economii și cred că ne va permite să trăim o perioadă, dar va trebui, în orice caz, să căutăm sponsori”, a afirmat Diacov.

De notat că raportul financiar pentru prima jumătate a anului 2019 arată că PDM a avut cheltuieli de 43,1 milioane lei, de 2,5 ori mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea cheltuielilor se datorează în special campaniei electorale pentru parlament.

Cele mai mari cheltuieli au fost pentru campania electorală - 20,28 milioane lei, presă și materiale promoționale - circa 18,1 milioane lei, iar pentru întreținerea și locațiunea sediilor - 2,8 milioane lei.

Pentru comparație în prima jumătate a anului trecut pentru întreținerea și locațiunea sediilor s-au cheltuit 1,7 milioane lei, adică cu 1,1 milioane mai puțin.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati