Guvernul a publicat lista secretarilor de stat ce urmează a fi demiși

shadow
Miercuri, 24.07.2019 09:41   5319
Guvernul a făcut publică lista a 33 de persoane care dețin funcțiile publice de conducere de nivel superior de secretar general de stat și secretar de stat și a 32 de de șefi și șefi adjunct în cadrul oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, ce vor fi preavizate privind lichidarea funcțiilor.

E vorba de șase secretari din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, câte cinci - din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și a Ministerul Educației, Culturii și Cercetării; câte patru din cadrul Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Finanțelor; trei -de la Ministerul Economiei și Infrastructurii și câte doi de la Ministerul Justiției, cel al Apărării și cel al Afacerilor Interne.

Potrivit Cancelariei de Stat, proiectul de dispoziție a Guvernului a fost elaborat în contextul necesității executării prevederilor Legii privind administrația publică centrală de specialitate, prin care a fost modificat statutul acestor funcții, ele devenind funcții de demnitate publică.

Advertisement

Astfel conform acestor prevederi Guvernul, în termen de 3 luni, în legătură cu lichidarea funcțiilor publice de secretar general al Guvernului, secretar general de stat, secretar de stat, șef și șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, urmează să întreprindă măsurile necesare conform legii, inclusiv desfășurarea procedurilor legale ce vizează eliberarea din funcție a persoanelor respective.

Potrivit prevederilor legii, în cazul eliberării din funcția publică ca urmare a lichidării acesteia autoritatea publică este obligată să acorde funcționarilor public un preaviz cu o durată de 30 de zile calendaristice.

În această perioadă nu se include perioada aflării funcționarului public în concediu de odihnă anual, în concediu de studii, precum și perioada suspendării raporturilor de serviciu în legătură cu boala sau trauma.

Totodată în perioada de preaviz programul de muncă pentru persoanele respective se reduce cu până la 2 ore zilnic, fără reducerea salariului cuvenit.
 

 Oportunitati