Cine este Gicu, prietenul lui Leancă. Mold-street a aflat

shadow
Luni, 22.07.2019 12:52   6918
După ce fostul premier Iurie Leancă a povestit joi, 18 iulie, la emisunea Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV, cum un prieten, numit Gicu s-a ocupat de plata pentru studiile fiului său care învăța la Londra, Mold-Street.com a aflat cine este acesta.

Fostul premier Iurie Leancă a confirmat într-o emisiune de la Jurnal TV că una din firmele lui Ilan Șor a transferat bani pentru studiile fiului său în Marea Britanie. Acesta a încercat să se justifice și a precizat că nu ar fi știut despre implicarea lui Șor în transferul de bani pentru studiile fiului său Tristan.

Gicu s-a ocupat de plata studiilor feciorului lui Leancă

Leancă susține că un bun prieten pe nume Gicu s-a ocupat de acest lucru. ”În 2012, fiind ministru de Externe, eram în deplasare când am primit un telefon de la școala unde Tristan a început să-și facă studiile și mi s-a spus că urgent trebuie să fac plata respectivă”, a precizat Iurie Leancă.

Fostul premier mai spune că, fiind peste hotare, nu a putut să se ocupe personal de transferul banilor pe contul universității și l-ar fi rugat pe Gicu să facă acest lucru. 

”L-am sunat pe un bun amic de al meu care mi-a fost coleg în compania unde activasem până atunci și l-am rugat să se ocupe de problema respectivă până mă întorc eu acasă. La revenire l-am întrebat: „Gicu, ai făcut?”. „Am făcut”. Am uitat de problema aceasta, am întors banii și atât”, a mai precizat Leancă.

Leancă mai povestește că în 2016 a fost chemat la Procuratură să de-a explicații anume la acest subiect. 

”După aia l-am întrebat pe prietenul meu de ce și cum s-a întâmplat că a plătit nu compania, ci prin una dintre firmele lui Șor.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Infracțiuni economice   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati