Biletele de avion de 10 euro, ”sunt iresponsabile economic, ecologic și politic”

shadow
Duminică, 21.07.2019 11:06   1621
Gigantul german Lufthansa acuză de „ireponsabilitate” companiile low-cost care oferă zboruri cu avionul la un cost de 10 euro.

Carsten Spohr, CEO la Deutsche Lufthansa AG, a criticat concurența care oferă zboruri neprofitabile și ultraieftine, războiul prețurilor afectând veniturile industriei. Biletele care costă mai puțin de 10 euro sunt „iresponsabile economic, ecologic și politic”, a spus el într-un interviu pentru ziarul elvețian NZZ, citat de Bloomberg.

„Nu ar trebui să existe zboruri pentru mai puțin de 10 euro”, a afirmat acesta.

Ca urmare a războiului prețurilor, multe companii tradiționale pierd clienții. În spatele unor oferte de doar 10 euro pentru o călătorie sunt doi mari transportatori aerieni low-cost, care „pierd sume uriașe” încercând să-și mărească vânzările în Germania, piața de casă a lui Lufthansa, a spus Spohr.

Advertisement

Lufthansa și-a redus luna trecută previziunile de profit pentru 2019, citând o scădere a tarifelor provocată de concurența rivalilor low-cost în Europa, în special în Germania și Austria.

„Nimeni nu ne va împinge afară de pe piețele noastre de casă”, a spus Spohr. Totodată el susține că „războiul prețurilor ne rănește și pe noi”.

Menționăm că gigantul low-cost Ryanair Holdings Plc din Irlanda vinde bilete care costă sub 10 euro către orașe ca Budapesta, Roma și Barcelona, arată site-ul companiei. Biletele one-way exclud bagajul de cală și rezervarea locului.

Anterior au existat oferte de preț chiar mai mici de 10 euro: de 4-5 euro și chiar de doi euro, mai ieftin decât o simplă călătorie cu taxiul prin Chișinău. 

Este adevărat că Ryanair așa și nu a intrat pe piața moldovenească, deși anunțase un astfel de plan în 2017. Asta a amânat falimentul companiile locale. Oportunitati