O prosperă femeie de afaceri renunță la mandatul de deputat

shadow
Sâmbătă, 20.07.2019 08:38   2467
Otilia Drăguțanu, soția fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, și-a depus vineri, 19 iunie, mandatul de deputat, motivând că „nu e pentru politică”. Locul va luat de soția unuia din șefii actuali ai BNM.

Drăguțanu, care a fost nr.11 pe lista națională a Partidului Democrat în cadrul alegerilor din 24 februarie, și-a anunțat decizia pe Facebook.

„După o lungă perioadă de reflecție, am înțeles că eu nu sunt pentru politică și ea nu este pentru mine. Întotdeauna am știut să-mi gasesc locul și să muncesc acolo unde abilitățile mele au adus utilitate maximă. Sunt de părere că un partid în opoziție are nevoie de cineva cu un alt profil și temperament și cu mai multă experiență în politică. Le sunt foarte recunoscătoare persoanelor care au avut încredere în mine, iar colegilor din parlament le doresc succes în munca deloc ușoară”, a declarat Otilia Drăguțanu în mesajul postat pe Facebook.

Advertisement

Până a se implica în politică, Otilia Drăguțanu era o prosperă femeie de afaceri, deținând cote din capitalul a câteva companii. În anul 2018, doar din dividenele de la firma Anodilia SRL a declarat un venit de circa 815.000 lei, la care s-a adăugat salariul de manager de 110.000 lei și venitul de 180.000 lei din chiria automobilului.

Ea deține 50% din firma Anodilia SRL și 20% din capitalul Mandot SRL, iar soțul ei Dorin Drăguțanu - 49% din firma de audit DD Consulting SRL.

Menționăm că în ianuarie 2017 Otilia Drăguțanu a fost aleasă în funcția de președintă a Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova, funcție pe care a deținut-o până în decembrie 2018, când a devenit membră a Consiliului Director.

Următorul pe lista PDM în Parlament este fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan, soția actualului viceguvernator al BNM Aureliu Cincilei.Oportunitati