DOC Cum fratele lui Igor Dodon a ajuns partener de afaceri cu fiul procurorului general din Rusia

shadow
Vineri, 19.07.2019 13:54   2813
Fratele mai mic al președintelui Igor Dodon, Alexandru Dodon, a devenit co-proprietar al companiei Arhplei Development (Архплей Девелопмент) din Rusia cu o cotă de 15%, scrie RBK.ru.

S-a întâmplat pe 18 iulie 2019. Igor Ceaika a confirmat pentru RBK că Alexandru Dodon a intrat în capitalul companiei, refuzând însă să dezvăluie detaliile tranzacției.

Potrivit lui, compania va realiza proiecte de construcții în Rusia. În Moldova, Arhplei Developement nu intenționează să activeze.

Datele din registrul oficial al companiilor din Rusia relevă că Alexandru Dodon a ajuns să dețină o cotă de 15%, din contul cotei lui Igor Ceaika, care avea anterior 60% din companie.

Advertisement

Restul de 40% este deținută de compania Inspire OOO, care este o afacere controlată de Alexandr Ponomariov, partenerul de afaceri a lui igor Ceaika.

Principala activitate a companiei Arhplei este consultanța în afaceri, managementul proiectelor și dezvoltarea proiectelor imobiliare. Compania intenționează să construiască circa n milion de metri pătrați de imobile rezidențiale și din clasa business în Moscova și regiunea Moscova.

„Terenurile vor fi stabilite în septembrie, acum au loc procedurile de achiziții ale acestora și sunt pregătite autorizațiile de construcții”, a declarat Ceaika.

Se mai știe că Alexandru Dodon va fi responsabil pentru componenta de construcții a acestui proiect.

De notat că Arhplei a fost fondată în anul 2017 și raportul financiar pentru anul respectiv arată că a avut o cifră de afaceri de 5,5 milioane ruble rusești și pierderi de 4,6 milioane ruble.

Igor Ceaika are anumite interese economice și în Republica Moldova, iar anterior s-a vehiculat că ar deține ferme de mining în regiunea separatistă.Oportunitati