Descinderi la Vamă și Poșta Moldovei

shadow
Vineri, 19.07.2019 10:12   1135
În cadrul cauzei penale, inițiate pe faptul schemelor de contrabandă cu diferite produse și mărfuri (anabolizante, chihlimbar, tutungerie și alcool etilic), grupul de urmărire penală efectuează descinderi la sediile Serviciului Vamal și întreprinderii de stat Poșta Moldovei.

Potrivit Procuraturii Generale descinderile au ca scop ridicarea:
- actelor confirmative și documentelor de însoțire a coletelor și mărfurilor (anabolizante și chihlimbar), expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele țării;
- suporturilor tehnice pe care sunt stocate informații electronice și date (cod bară) acordate conform convenției UPU;
- documentelor de producere la Centrul de Prelucrare și Transportare a Poștei.

Dosarul penal a fost inițiat de procurori pe 27 iunie 2019, în baza declarațiilor făcute de Sorin Stati, fostul șef al Companiei de Stat MoldATSA în cadrul unei emisiuni televizate.

Advertisement

Grupul de urmărire penală este format din procurori de la Procuratura Generală, PCCOCS, Procuratura capitalei, ofițeri de urmărire penală din cadrul MAI și ofițeri de investigație SIS. Pe măsura desfășurării acțiunilor de urmărire penală și adoptării unor decizii procesuale, Procuratura va difuza informație suplimentară.

Aproape o lună în urmă un grup de actuali și foști angajați ai Ministerului de Interne (MAI) a scris o notă informativă în care oferă detalii despre schemele de contrabandă cu țigări, anabolizante, alcool etilic, chihlimbar și alte mărfuri, care ar fi fost puse la cale și implementate inclusiv sub protecția unor persoane autoritare din cadrul structurilor MAI și a fostei guvernări.

Despre acest lucru a anunțat Sorin Stati, ex-director al companiei de stat MoldATSA, în cadul unei emisiuni la postul TV8. Ulterior el a fost audiat de procuroriOportunitati