Vânzarea cele mai mari companii energetice din Moldova se amână

shadow
Joi, 18.07.2019 13:29   1720
Președintele Igor Dodon a anunțat că autoritățile ar investiga tranzacția de vânzare a grupului Gas Natural Fenosa în Moldova către Duet Private Equity Limited, parte a Duet Group, cu sediul la Londra.

„Azi am fost informat despre sursa reală de proveniență a banilor din această tranzacție, cât și despre proprietarii reali, care au luat decizia să intre în sectorul energetic... Zilele următoare vor fi unele discuții și cu investitorii, pentru a fi siguri că sunt investitori reali și că nu sunt riscuri asupra provenienței banilor. În următoarele zile vom finaliza investigațiile în acest sens pentru a lua decizia finală”, a declarat Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Se încearcă stoparea tranzacției

Amintim că pe 12 aprilie, compania spaniolă Naturgy, fosta Gas Natural Fenosa, a anunțat vânzarea, pentru 141 de milioane de euro, a distribuției și furnizării de energie electrică din Republica Moldova, către fondul de investiții Duet Private Equity Limited.

Ambele companii au anunțat că finalizarea tranzacției se prevede până în luna iunie 2019, odată cu preluarea integrală a controlului de către cumpărător.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Energetica și industria   Legislația și reglementările  

Advertisement

Oportunitati