Parlamentul a mai rămas fără un deputat

shadow
Miercuri, 17.07.2019 17:31   664
Deputatul independent Viorel Melnic a depus astăzi mandatul în Parlamentul Republicii Moldova. Anterior au depus mandatele premierul Maia Sandu și ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase.

Într-o declarație făcută publică pe pagina Parlamentului, Melnic declară că rolul deputaților independenți este „redus la zero” și că promovarea cu viteza cosmică a proiectelor de acte normative în Parlament exprimă „un dubiu iminent al calității lucrului întregului for legislativ”.

„Eu mă rezervez în asumarea răspunderii pentru repercuțiunile ca urmare a aprobării actelor legislative necalitative”, a mai arătat deputatul. El a concluzionat că în Parlamentul ales prin sistemul electoral mixt deputatul independent este limitat în posibilități și nu poate răspunde exigențelor alegătorilor.

„În acest context, nu mai văd necesitatea de a fi prezent în acest legislativ și anunț despre depunerea mandatului de deputat”, a declarat Viorel Melnic.

Advertisement

Amintim că Viorel Melnic a fost ales în calitate de deputat independent pe circumscripția uninominală nr.48 din stânga Nistrului.

Anunțul survine, după ce liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a declarat că din Partidul Democrat ar urma să plece opt-nouă deputați și că, în următorul timp, ar urma să renunțe la mandatele de deputat și independenții Viorel Melnic și Alexandr Oleinic, aleși în circumscripțiile uninominale din regiunea transnistreană.

Viorel Melnic a fost, în 2006, viceministru al Economiei, iar în anii 2008-2009 - șef al Serviciului Vamal, iar până în anul 2015 a făcut parte din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, condus pe atunci de Igor Dodon.

La începutul anului 2016 Melnic,  a fost numit în funcția de consilier pe principii obștești pentru probleme economice al primarului Ilan Șor. A fost și președinte al Consiliului de Administrație al Unibank, una din băncile controlate de Ilan Șor și implicate în frauda bancară.

Numele lui a apărut și în raportul companiei Kroll, care investighează furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc. Melnic este vizat drept posibil complice la „Jaful secolului”, în calitate de acționar și președinte al consiliului de administrație al Unibank. El a declarat, însă, pentru Rise Moldova, că a ieșit din bordul instituției financiare „înainte de scandalul Kroll”.Oportunitati