Fuga din Moldova a lui Ilan Şor investigată de procurori

shadow
Marţi, 16.07.2019 11:49   1619
Procuratura municipiului Chișinău efectuează o serie de acțiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14 – 17 iunie 2019, a frontierei de stat de către un deputat în Parlamentul Republicii Moldova, acuzat într-un dosar de escrocherie și spălare de bani. Cel mai probabil e vorba de Ilan Şor.

Astfel procurorii au audiat, în cursul zilelor de ieri și azi, persoanele responsabile de verificarea și supravegherea punctelor de acces pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău, au ridicat și examinat înregistrările video de pe teritoriul aerodromului, precum și alte acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații.

Potrivit materialelor, în lipsa unui acord al Curții de Apel Cahul, instanță care judecă cauza penală în privința acestuia și în cadrul căreia față de inculpat a fost aplicată măsura preventivă - obligarea de a nu părăsi țara, deputatul a traversat, în mod ilegal, frontiera de stat, eludând controlul vamal și cel de frontieră, părăsind teritoriul Republicii Moldova.

Advertisement

Acțiunile procesuale continuă, iar procuratura va informa, periodic, despre evoluția acestora. Pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, norma penală prevede amendă sau până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, sau închisoare de până la 2 ani.

 Oportunitati