Un nou vicepreședinte la Victoriabank

shadow
Duminică, 14.07.2019 06:55   1805
A treia ca mărime bancă din Moldova, Victoriabank, are un nou vicepreședinte al Comitetului de Direcție (organul executiv) - Chief Operations Officer. Este grecul Nectarios Vrongistinos.

Asta după ce Banca Națională a Moldovei (BNM) a aprobat pe 11 iulie 2019, candidatura lui la această funcție vacantă.

Potrivit datelor publicate de BNM și Victoriabank, Nectarios Vrongistinos, în ultimii 10 ani, a activat în calitate de vicepreședinte executiv al băncii Bancpost, acumulând o experiență totală de peste 30 ani în sectorul bancar al României. 

Nektarios Vrongistinos are peste 30 de ani experiență în sectorul bancar din România, dintre care, 10 ani a ocupat funcția de vicepreședinte executiv al băncii Bancpost din România. 

Absolvent de Matematică, Vrongistinos a fost numit Vicepreședinte pe probleme de Operațiuni Centrale și IT al Bancpost în februarie 2012, el fiind membru al Comitetului Executiv al băncii.

Advertisement

Potrivit Hotnews.ro, în 2016 el a fost amendat de Banca Națională a României (prin Ordinul Prim - viceguvernatorului BNR nr. 88/2016) cu 3.000 de lei românești pentru "formalizarea necorespunzatoare a procesului de radiere a garantiilor aferente creditelor acordate prin programul Prima casa". 

Înainte de Bancpost, Vrongistinos a lucrat pentru National Bank of Greece (NBG) între 1984 și 2008 în diverse entități ale grupului: Banca Romaneasca (cu sediul în România) pentru 3 ani, ocupând funcțiile de CIO și Director Executiv BPR (Business Process Reengineering), United Bulgarian Bank (cu sediul în Bulgaria) pentru 3 ani, în calitate de Consilier Executiv responsabil de transformarea în ansamblu a Băncii. 

Noul vicepreședinte aprobat de BNM dispune de competențe în gestionarea activității curente a băncii, inclusiv în domeniile operațiunilor bancare, tehnologiilor informaționale, securității corporative și administrării creditelor. 

În prezent din Comitetul de Direcție al Victoriabank fac parte: Bogdan Pleșuvescu (Președinte), Vasile Donica (Chief Business Officer), Sorin Șerban (Chief Risk Officer) și Nektarios Vrongistinos (Chief Operations Officer).

Victoriabank este a treia ca mărime bancă din Republica Moldova, iar cel mai mare acționar este un vehicul investițional din Olanda - VB Investment Holding BV care deține 72,19% din capital. Proprietari indirecți sunt Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.Oportunitati