Vlad Plahotniuc a angajat un nou birou de avocați

shadow
Sâmbătă, 13.07.2019 18:30   2047
Biroul asociat de avocati Efrim Roșca și Asociații (ERA) a anunțat astăzi că a preluat mandatul de reprezentare avocațială a fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

În legătură cu acest mandat, biroul anunță într-un comunicat plasat pe pagina de Facebook a lui Vladimir Plahotniuc că el pune la îndoială autenticitatea materialelor făcute publice ieri, „având în vedere că pare a fi un raport bazat aproape integral pe articole din presa oponenților politici, fără probe în susținerea celor scrise”.

„Clientul nostru susține că nu are nicio implicare în ceea ce se sugerează în acel document și consideră că publicația este doar o manipulare prin care se încearcă deturnarea anchetei de la beneficiarii reali”, se arată în mesajul avocaților.

Potrivit sursei citate, "Vlad Plahotniuc pune la îndoială autenticitatea acelui raport, or este puțin probabil ca o companie de talia Kroll să fi elaborat astfel de presupuneri în baza articolelor de presă sau în baza unor așa-zise informații confidențiale, care însă nu se pun la dispoziția anchetatorilor".

Advertisement

"În cazul în care se va dovedi că raportul este autentic, Vlad Plahotniuc este pregătit să demonstreze „cât de inepte sunt legăturile care se fac în mod forțat și total eronat cu el, și este gata să probeze fiecare afirmație în parte”. „Vlad Plahotniuc a mai fost audiat în baza unor articole de presă asemănătoare, promovate de media care aparține oponenților politici, și a demonstrat că acestea sunt false”, se arată în mesaj.

Tot acolo, se arată că Vlad Plahotniuc consideră că aceste publicații sunt acțiuni de manipulare, făcute de oponenții politici, pentru a continua acțiunile de răzbunare politică și pentru a distorsiona adevărul despre frauda bancară.

Amintim că ieri Renato Usatîi a prezentat presei părțile 2 și 3 din cadrul raportului Kroll 2, care investighează frauda din sistemul bancar. Potrivit lui Usatîi, documentul Kroll ar arăta că fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi, de fapt, principalul beneficiar al fraudei bancare.

Vlad Plahotniuc a plecat din țară după ce PDM a anunțat că trece în opoziție. Ulterior, el a anunțat pe Facebook că demisionează din fruntea partidului.

Menționăm că Biroul asociat de avocati Efrim Roșca și Asociații (ERA) are doi fondatori/parteneri: fostul ministru al Justiției Oleg Efrim și avocatul Vlad Roșca. Oportunitati