Companii afiliate lui Plahotniuc în raportul Krol 2 - de la Prime TV la Prime Management și Finpar

shadow
Vineri, 12.07.2019 12:46   4078
Fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, susține că a intrat în posesia părților 2 și 3 din raportul Kroll 2, care nu au fost date publicității. Potrivit lui, cele două părți cuprind date mai complete despre beneficiarii jafului din sistemul bancar.

Totuși, liderul Partidului Nostru nu a publicat raportul complet, dar a subliniat că în acesta fiigurează numele lui Vladimir Plahotniuc. Liderul Partidului Nostru a cerut să fie audiat de Comisia parlamentară de anchetă în cazul furtului miliardului.

Procuratura a primit un altfel de raport de la Kroll?

Astfel, potrivit lui Usatîi, raportul Kroll-2 este format din trei părți. Primul a fost destinat Băncii Naționale, celelalte două sunt „strict secrete” și sunt destinate pentru Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție. Usatîi a spus că anume în aceste părți, ascunse de public, figurează numele principalului beneficiar – Vlad Plahotniuc.

„Aici sunt foarte multe nume și interesante, la unele chiar nici nu te așteptai.

Advertisement

De la Plahotniuc, Shor și Filat până la Vitalia Pavlicenco”, a declarat Usatîi.

Cu toate acestea, liderul Partidului Nostru nu a publicat integral documentul pentru a evita speculațiile că ar putea să afecteze investigațiile.

Totuși a publicat câteva pagini din cuprinsul raportului și pe una este lista unor companii din Moldova și de peste hotare care ar fi beneficiat de bani din schema de fraudare a sectorului bancar.

Companii afiliate lui Plahotniuc și Candu

Printre acestea se numără șase companii care ar fi afiliate lui Vladimir Plahotniuc: Finpar Invest SRL, OTIV Prime Holding BV, Gemeni SA, Prime Management SRL, lichidată anul trecut și la care asociat era fostul speaker Andrian Candu, ICS Prime TV și Basconslux SRL. 

Acum Renato Usatîi așteaptă să fie invitat la Parlament, de către comisia de anchetă privind furtul bancar, pentru a le pune deputaților la dispoziție documentele pe care le deține.

Vicepreședintele Parlamentului, șeful comisiei parlamentare de anchetă a fraudei bancare, Alexandru Slusari a declarat că Renato ar putea fi audiat.

Menționăm că săptămâna care a trecut a fost publicată o copie a raportului Kroll II aferent investigării Furtului Miliardului, dar care avea multe date, denumiri și nume șterse.

Din el nu se putea afla dacă firmele afiliate fostului lider democrat Vlad Plahotniuc au fost implicate în furtul miliardului.Oportunitati