IBM a patentat un ceas care se transformă în tabletă

shadow
Joi, 11.07.2019 07:29   3799
Corporația americană Intelligent Business Machines (IBM) a patentat un ceas de mână care se transformă în tabletă sau smartfon.

Mai exact, ecranul acestuia se desface și devine de 8 ori mai mare. 

Este pentru prima dată când un dezvoltator din industria IT propune o soluție inovativă într-un domeniu unde nu prea există spațiu pentru invenții – ceasurile electronice de purtat la încheietura mâinii, scrie portalul Tomsguide.com

Potrivit sursei citate, ecranul ceasului poate avea dimensiuni de 4 și de 8 ori mai mari, adoptând forma unui smartfon sau unei tablete, respectiv. Patentul a fost descoperit întâmplător, deoarece IBM nu a făcut public faptul înregistrării lui la Oficiul de Patente și Mărci Comerciale al SUA. 

Ceasul nu are rame iar sub ecranul de bază sunt stocate alte 7 panouri, care se desfășoară într-un monitor din 2, 4, și 8 panouri.

Advertisement

Fiecare panou are dimensiunea de 3x2 inci, ceea ce înseamnă că la desfășurare deplină monitorul obține dimensiunea de 12x8 inci. 

Deși dispozitivul nu este tocmai practic în viața cotidiană și nu este clar cine ar utiliza un asemenea produs – poate doar chelnerii din restaurante – specialiștii notează că IBM nu este genul de companie care dezvoltă ceva de dragul distracției sau din capriciu. ”Există un plan cu bătaie lungă”, menționează publicația, adăugând că ”chinezii oricum vor produce primii aceste dispozitive”.

IBM este deținătorul unui număr record de patente în domeniul tehnologiilor informaționale. Compania mai este preocupată de medicină, construcția computerelor cuantice și inteligența artificială. 

 


Oportunitati