Clienții rămân prioritatea nr. 1 a Moldova Agroindbank

shadow
Marţi, 09.07.2019 10:12   1470
Consiliul Moldova Agroindbank, întrunit în regim de urgență, a luat decizia fără precedent de a compensa fiecare client păgubit cu o sumă de până la 500 000 lei.

Hotărârea, luată în pofida prevederilor contractuale și a practicilor naționale și regionale bancare, a fost adoptată la doar două zile de la furtul produs în sucursala Chișinău-Buiucani, în urma căruia au fost sustrase bunuri din casete de siguranță. 

Decizia a fost anunțată de conducerea MAIB în cadrul unei întrevederi cu clienții păgubiți. Aceștia au mulțumit băncii pentru deschidere și gestionarea operativă a situației de criză.

“Este o situație fără precedent pentru Republica Moldova și pentru MAIB. Eforturile noastre sunt îndreptate în primul rând spre clienții afectați, pe care îi asigurăm că vom lucra non-stop, pentru a contribui la soluționarea operativă a acestui caz de către organele de anchetă, depistarea și tragerea la răspundere a infractorilor. Întreaga conducere a băncii, întregul Consiliu regretă cele întâmplate. Suntem siguri că vom ieși mai puternici ca bancă din această provocare și vom lucra dublu pentru a devansa așteptările clienților noștri”, a comentat Serghei Cebotari, Președintele Comitetului de Conducere al MAIB. 

Prioritatea numărul unu pentru conducerea MAIB rămâne întreprinderea tuturor măsurilor necesare, în cooperare cu forțele de ordine, pentru a identifica autorii furtului, ceea ce ar permite compensarea deplină a clienților păgubiți. 

În acest scop, banca anunță un fond de recompensă de 1 000 000 de lei potențialilor informatori pentru furnizarea datelor care ar contribui la reținerea infractorilor și recuperarea bunurilor furate.

Advertisement

Informațiile pot fi furnizate la adresa urgente@maib.md sau la numerele de telefon mobil +373 69268348 ori +373 68093777. 

De asemenea, menționăm că pe lângă asigurarea măsurilor suplimentare de securitate, serviciul casete de siguranță urmează a fi reformat conform celor mai bune practici bancare internaționale.

Ținând cont de situația extrem de complexă referitor la acest caz, precum și de caracterul sistemic al MAIB în sectorul bancar din Republica Moldova, banca încurajează toate părțile - autorități, presa, lideri de opinie - să dea dovadă de maximă prudență și echidistanță în expunerile privind acest subiect. 

MAIB, la rândul său, va  asigura o comunicare transparentă cu clienții, dar și cu întreaga opinie publică, în măsura în care să nu prejudicieze ancheta. Astfel, în cel mai scurt timp, banca va lansa o pagină dedicată subiectului, unde vor fi publicate răspunsuri la cele mai frecvente întrebări. 

Declarăm că această experiență, deși regretabilă, ne face mai puternici ca niciodată, fortificându-ne procesele și activitatea la toate nivelurile: de securitate și integritate, instituțional și ca echipă. 

MAIB activează în regim normal, prestând întregul portofoliu de produse și servicii bancare, onorându-și în totalitate obligațiunile față de clienți. 

Mulțumim tuturor clienților noștri pentru alegere și încredere. 

Mulțumim acționarilor, pentru că și de această dată au pus interesele clienților ca primă prioritate în activitatea bancară. 

Mulțumim instituțiilor mass-media care au reflectat echidistant și obiectiv acest caz, atât de regretabil pentru întreaga echipă!

Ceea ce nu ne doboară, ne face mai puternici!Oportunitati