Ascom mai câștigă un proces cu Kazahstanul în războiul de miliarde

shadow
Marţi, 09.07.2019 07:49   4740
Pe 5 iulie 2019, Judecătoria districtului Nacka din Stockholm a emis o hotărâre prin care se susțin deciziile anterioare ale Agenției Suedeze de Executare care permiteau diverse atașări în favoarea lui Anatolie Stati, Gabriel Stati, Ascom Group SA, și Terra Raf Trans Traiding Ltd (împreună, "Stati și părțile") în ceea ce privește activele Kazahstanului în Suedia.

Potrivit avocaților activele în cauză reprezintă venituri din participații și drepturi economice conexe în mai multe companii suedeze aflate în proprietatea Republicii Kazahstan, ca parte a portofoliului de economii al Fondului național (Kazakhstan National Fund).

Ascom poate obține acces la active de 84 de milioane de dolari

Veniturile sunt în prezent deținute în contul escrow al executantului suedez în valoare de 790.284.526 SEK (aproximativ 84 milioane dolari).

Citiți și:

Active petroliere de 5,2 miliarde de dolari ale Kazahstanului, rămân blocate la cererea lui Stati

În hotărârea de respingere a recursurilor separate introduse de Kazahstan și de Banca Națională a Kazahstanului (NBK), instanța de judecată Nacka a afirmat mai întâi că este competentă să decidă cu privire la validitatea atașamentelor, în virtutea faptului că activele au fost considerate situate în Suedia. În plus, instanța a constatat că activele în cauză erau ale Republicii Kazahstan și nu ale Băncii Naționale, care a intervenit anterior în procedură în calitate de terț.

Curtea a concluzionat că "niciuna dintre circumstanțele la care se referă recurentele nu implică faptul că proprietatea este imună împotriva măsurilor de constrângere", respectând astfel poziția lui Stati și părțile.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Litigii comerciale   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati