CNA a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de aproape un miliard de lei

shadow
Luni, 08.07.2019 10:09   916
Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale (ARBI) din cadrul CNA a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 700.000.000 de lei în baza delegațiilor procurorilor, se arată într-un comunicat al Centrului Național Anticorupție.

CNA nu menționează despre ce bunuri este vorba, dar săptămâna trecută o investigație RISE Moldova scotea la iveală faptul că la finele lunii iunie, mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vladimir Plahotniuc, au fost sechestrate de oamenii legii în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani.

Advertisement

Printre bunurile sechestrate se număra hotelul Nobil, afacere despre care Plahotniuc a recunoscut public că „este una dintre investițiile cu care mă mândresc.” Hotelul este amplasat în centrul Chișinăului, are 5 stele, o suprafață de 3.500 de metri pătrați și o valoare cadastrală de 40 de milioane de lei, cu tot cu teren.

Alte bunuri Finpar care au intrat în vizorul oamenilor legii sunt amplasate practic în aceeași curte cu hotelul Nobil. Este vorba de un apartament și câteva spații comerciale, totul cu o suprafață de circa o mie de metri pătrați.

N-au scăpat de sechestru nici studiourile General Media Group de pe teritoriul Moldexpo, care găzduiesc posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3, dar și posturile de radio Publika FM și Muz FM.

La fel, ARBI și procurorii au pus sechestru și pe câteva bunuri deținute de deputatul Ilan Șor, condamnat la 7,5 ani închisoare.

Mai adăugăm că în ultima săptămână CNA a transmis procurorilor 11 cauze penale pentru soluționare, 517 dosare fiind în gestiunea anchetatorilor.Oportunitati