MAIB pledează pentru reflectare echidistantă și investigare transparentă a incidentului din 6 iulie

shadow
Luni, 08.07.2019 09:44   1678
Moldova-Agroindbank SA a publicat un comunicat pe subiectul legat de jaful de la o sucursală a băncii pe 6 iulie 2019.

Referitor la informațiile care au fost publicate de unele instituții mass-media privind incidentul din 6 iulie a.c. de la sucursala Chișinău-Buiucani a Moldova Agroindbank, facem următoarele precizări:

1.Banca dispune de unul dintre cele mai complexe sisteme de securitate, inclusiv în sucursala Chișinău-Buiucani. Standardele și cerințele de securitate au fost integral respectate, fapt cunoscut și de organele de drept.

2.Serviciile de securitate contractate de bancă și prestate de o companie licențiată de Ministerul Afacerilor Interne corespund standardelor impuse în condițiile de licențiere. 

3.Învinuirea adusă băncii precum că ar demonstra „absență totală a unei preocupări [...] pentru implementarea standardelor de siguranță în sistemul financiar bancar” nu corespunde realității.

Advertisement

Banca își respectă cu strictețe obligațiunea de a se conforma standardelor existente în domeniu, iar licența acordată de Ministerul Afacerilor Interne companiei care prestează serviciile de securitate reconfirmă acest fapt.

4.Ţinând cont de etapa inițială a anchetei și desfășurarea audierilor individuale a clienților, este prematur să facem referire la o sumă exactă a pagubelor.  

În contextul celor menționate mai sus, pledăm pentru o reflectare echidistantă a subiectului de către instituțiile media. Contăm pe investigarea corectă, obiectivă, transparentă și eficientă a cazului, în vederea reținerii persoanelor care se fac vinovate și recuperării prejudiciului în cel mai scurt timp. 

MAIB și-a manifestat toată deschiderea pentru cooperarea cu organele de investigație și își anunță disponibilitatea să prezinte în continuare informațiile necesare pentru elucidarea cât mai operativă a cazului. Oportunitati