Detalii despre jaful de la Agroindbank: Suma pagubelor se ridică la 30 de milioane lei

shadow
Duminică, 07.07.2019 11:25   4091
Cel puțin 25 de persoane au anunțat deja că se numără printre păgubiții jafului de la una din sucursalele de la Moldova Agroindbank, produs în noaptea de 5 spre 6 iulie.

Suma pagubelor s-ar ridica la peste 30 milioane de lei, scrie publika.md, citând surse confidențiale. Potrivit sursei, de la sediul sucursalei băncii de pe strada Ion Creangă ar fi fost furați banii și obiecte din 82 de casete. 

Jaf comis la ora 04.00 dimineața, dar raportat la 9.25

Suspect este că deși jaful s-a produs în jurul orei 04.00 dimineața, cazul a fost depistat abia pe la ora 09.00 de către lucrătorii băncii.

"În dimineața zilei de ieri, în jurul orei 9:25, Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost alertat de către reprezentanții unei banci că au fost sustrare bunuri. În urma cercetărilor au stabilit că persoane necunoscute, prin deteriorarea gratiilor de protecție a geamurilor, ulterior prin forțarea lor, au pătruns în interiorul băncii și au sustras din conținutul casetelor individuale a depozanților bani si alte bunuri.

Advertisement

Camerele de supraveghere si alarma au fost deconectate. Persoanele, care se fac vinovate, riscă până la 12 ani de pușcărie", se spune în mesajul poliției, citat de Publika.

Hoți foarte bine pregătiți

În același timp surse din cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani au menționat pentru TV8 că jaful a fost comis de oameni foarte bine pregătiți, care nu au lăsat urme.

„Au spart acea cameră de păstrare, au scos ghișeele, au avut tehnică, au fost bine pregătiți. Nu a lucrat niciun semnal, nicio alarmă, absolut nimic. Nimeni pe drum n-a observat, nimeni nimic n-a văzut”, a menționat sursa TV8.

Într-un comunicat oficial Moldova Agroindbank a anunțat că infractorii "au pătruns în incinta acesteia, deconectând sucursala de la rețeaua electrică, distrugând sistemul de alarmă și deteriorând o parte din camerele video".

"Banca a sesizat imediat organele de anchetă, care au întreprins toate măsurile operative de rigoare în vederea inițierii procesului de investigare și identificare a infractorilor", scrie în comunicatul MAIB. Totodată instituția menționează că daunele suportate urmează a fi evaluate.

De notat că anterior și la alte bănci din Moldova au avut loc spargeri de acest fel iar la unele prejudiciul a fost mult mai semnificativ. Totodată deocamdată autorii celui mai mare jaf de acest fel nu au fost pedepsiți.Oportunitati