Hotelul Nobil și alte active ale lui Plahotniuc sechestrate de procurori și ofițerii CNA

shadow
Marţi, 02.07.2019 14:09   3881
Mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vladimir Plahotniuc, au fost sechestrate de oamenii legii în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani, potrivit unei anchete RISE Moldova

Potrivit RISE Moldova pe 26 iunie, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), o subdiviziune din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) specializată pe investigații financiare paralele și identificarea bunurilor obținute pe căi ilegale, pune sechestru, pe o perioadă de 15 zile, pe mai multe proprietăți deținute de compania Finpar Invest SRL.

Pe 27 iunie 2019, ofițerii CNA obțin mandat judecătoresc și aplică și ei sechestru pe bunurile Finpar, conform extraselor cadastrale.

Angela Starinschi, purtător de cuvânt al CNA, a declarat pentru RISE că sechestrul a vizat nu doar imobilele Finpar, dar și conturile companiei, măsurile respective fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani.

Advertisement

Totodată ea a precizat că au fost aplicate sechestre pe bunurile mai multor persoane juridice.

De la Nobil la Televiziuni

RISE Moldova a reușit să identifice câteva dintre proprietățile înregistrate pe Finpar și sechestrate la cererea ofițerilor CNA.

Hotelul Nobil. Afacere despre care Plahotniuc a recunoscut public că „este una dintre investițiile cu care mă mândresc.” Hotelul este amplasat în centrul Chișinăului, are 5 stele, o suprafață de 3.500 de metri pătrați și o valoare de 40 de milioane de lei, cu tot cu teren.

Alte bunuri Finpar care au intrat în vizorul oamenilor legii sunt amplasate practic în aceeași curte cu hotelul Nobil. Este vorba de un apartament și câteva spații comerciale, totul cu o suprafață de circa o mie de metri pătrați.

N-au scăpat de sechestru nici studiourile General Media Group de pe teritoriul Moldexpo, care găzduiesc posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3, dar și posturile de radio Publika FM și Muz FM.

Studiourile se întind pe o suprafață de aproape opt mii de metri pătrați și valorează circa 30 de milioane de lei. Terenul de peste un hectar pe care sunt amplasate nu îi aparține Finpar, dar compania se judecă cu Agenția Proprietății Publice pentru privatizarea lui.

Într-o discuție cu reporterul RISE, Mihai Pocnea, administratorul companiei Finpar Invest, a negat informația respectivă și spune că nu a primit niciun document în acest sens.Oportunitati