Fortăreața democrată rămâne fără parcarea din fața sediului luxos

shadow
Joi, 14.11.2019 08:14   1094
Terenul pe care se află parcarea din fața fostului sediu luxos al Partidul Democrat, de pe strada Armenească, a fost transmis în gestiunea Procuraturii Generale.

O decizie în acest sens a fost luată în ultima ședință a Guvernul Maia Sandu, iar termenul de executare este 30 de zile. 

Teren al statului dat de Guvernul Filip pentru nevoile PDM

"Reieșind din considerentul că, Procuratura Generală are o necesitate stringentă de spațiu pentru parcarea automobilelor de serviciu și a automobilelor angajaților săi, aceasta a solicitat transmiterea, cu titlu gratuit, din gestiunea Direcției generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova în gestiunea Procuraturii Generale a terenului menționat", se arată în document.

De notat că terenul de 0,216 hectare se află în proprietate publică a statului, dar anul trecut prin decizia Guvernului Filip a fost separat și transmis în gestiunea Direcției generale pentru administrarea clădirilor Guvernului, care apoi la dat (în servitute) firmei Art Business Club SRL, controlată de familia lui Vladimir Baldovici, fostul șef al Agenției Proprietății Publice.

Art Business Club este și proprietara centrului de afaceri NBC din vecinătate, și a efectuat în 2017-2018 și amenajarea și securizarea întregii curți din fața sediului PDM, teritoriu care în acte aparține Guvernului.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Piața funciară   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati