Fortăreaţa democrată rămâne fără parcarea din faţa sediului luxos

shadow
Joi, 14.11.2019 08:14   753
Terenul pe care se află parcarea din faţa fostului sediu luxos al Partidul Democrat, de pe strada Armenească, a fost transmis în gestiunea Procuraturii Generale.

O decizie în acest sens a fost luată în ultima şedinţă a Guvernul Maia Sandu, iar termenul de executare este 30 de zile. 

Teren al statului dat de Guvernul Filip pentru nevoile PDM

"Reieşind din considerentul că, Procuratura Generală are o necesitate stringentă de spaţiu pentru parcarea automobilelor de serviciu şi a automobilelor angajaţilor săi, aceasta a solicitat transmiterea, cu titlu gratuit, din gestiunea Direcţiei generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova în gestiunea Procuraturii Generale a terenului menţionat", se arată în document.

De notat că terenul de 0,216 hectare se află în proprietate publică a statului, dar anul trecut prin decizia Guvernului Filip a fost separat şi transmis în gestiunea Direcţiei generale pentru administrarea clădirilor Guvernului, care apoi la dat (în servitute) firmei Art Business Club SRL, controlată de familia lui Vladimir Baldovici, fostul şef al Agenţiei Proprietăţii Publice.

Art Business Club este şi proprietara centrului de afaceri NBC din vecinătate, şi a efectuat în 2017-2018 şi amenajarea și securizarea întregii curți din faţa sediului PDM, teritoriu care în acte aparține Guvernului.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Piața funciară   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati