O nouă demisie. Vitalie Iurcu pleacă de la Ministerul Economiei

shadow
Luni, 24.06.2019 12:32   4055
Vitalie Iurcu, Secretar de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, a anunțat că își dă demisia din funcție.

"Vă informez că am decis să demisionez din funcția de Secretar de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, începând cu ziua de astăzi.

Este destul de dificil să comunic acest mesaj, dar acesta este un semn clar că am găsit adevărați colegi și prieteni, cu care voi fi încântat să discutăm oricând, să ofer sprijinul meu atunci când va fi necesar. Fiecare sfârșit este un nou început!", potrivit unui mesaj trimis de Iurcu.

El mai susține că cei 4 ani de activitate în poziția de Viceministru al economiei/ Secretar de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii au fost una "dintre cele mai mari, dar și excepționale provocări din cariera mea profesională".

Advertisement

Totodată el se declară mândru și onorat să aibă la MEI alături o echipă de profesioniști și oameni dedicați scopurilor comune. 

Cererea de demisie a acestuia a fost aprobată astăzi, 24 iunie, de cabinetul de miniștri.

Vitalie Iurcu a fost unul dintre cei mai bogați funcționari din cadrul Guvernului Filip. Doar în 2018 a încasat din salarii și indemnizații circa 1,5 milioane de lei, iar familia sa din vânzarea de locuințe a obținut venituri de circa 10 milioane lei.

Iurcu a activat o perioadă în Consiliul de administrație al Fincombank, în anii 2007-2009, a fost director general al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică, după care, în 2009-2015, a deținut funcția de director general al SA Moldtelecom. Ulterior, a ocupat funcția de viceministru al Economiei și secretar de stat.Oportunitati