Vlad Plahotniuc se retrage de la conducerea Partidului Democrat

shadow
Luni, 24.06.2019 09:32   2238
Oligarhul Vlad Plahotniuc a anunțat astăzi că demisionează din funcția de președinte al Partidului Democrat din Moldova și se retrage și din partid.

„Vin cu o decizie prin care să fie clar că Partidul Democrat nu este dependent de un singur om, nu este dependent de mine. Mi-am depus astăzi mandatul de președinte al partidului și le-am propus colegilor să organizeze cât mai curând congresul partidului pentru a alege o nouă conducere și a aproba un nou program politic”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Partidul Democrat are nevoie de un nou proiect politic

De asemenea, fostul lider al democraților a declarat că a decis să nu mai candideze la acest congres pentru vreo funcție în partid.

"Am luat această decizie și pentru că Partidul Democrat are nevoie de un nou proiect politic în opoziție, un proiect care să fie elaborat după noile realități, de o nouă echipă de conducere.

Cât ține de mandatul de deputat, acest mandat vizează în primul rând respectarea votului pe care l-au dat oamenii, fiind mandatul care a acumulat cel mai mare număr de voturi în Moldova, la alegerile din februarie. Nu doresc acest mandat pentru imunitate sau pentru altceva, este însă mandatul dat de oameni și orice decizie pe această temă urmează să fie luată de mine împreună cu ei, este mandatul care aparține cetățenilor din Nisporeni, nu mie sau altcuiva", potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

Advertisement

Citiți și:

Vlad Plahotniuc revine în politică: Moldova are nevoie de o terapie de șoc

Aminitim că Vladimir Plahotniuc a ajuns președinte al PDM la finele anului 2016 și el susține că în perioada în care a condus partidul, acesta "a făcut performanțe importante la guvernare și a luat în alegeri cel mai bun scor din istoria sa".

Plahotniuc a intrat în politică în anul 2010, ajungând deputat pe listele PDM. La finele lui 2010 devine prim-vicepreședinte al Parlamentului, funcție inexistentă până atunci. Renunță la deputăție în octombrie 2013, pe fundalul unei crize politice provocate de scandalul Pădurea Domnească și a unor acuzații reciproce cu ex-premierul Vlad Filat, condamnat ulterior pentru acte de corupție.

În noiembrie 2014 devine iarăși deputat pe listele PDM, dar în scurt timp se retrage, dar revine activ în politică la finele anului 2015 când este propus pentru funcția de premier. Chiar dacă nu accede la funcție, din 2016 va conduce de facto Republica Moldova.

Cine este Plahotniuc

Milionar controversat, raider, proprietar de bănci, mogul de presă, oligarh, păpușar sunt doar câteva dintre etichetele acordate lui Vlad Plahotniuc în ultimii ani.

Se zice că ar fi unul dintre cei mai bogați oameni din Republica Moldova, iar despre averea lui circulă multe legende, inclusiv că aceasta s-ar situa între 300 de milioane și un miliard de dolari. O estimare în stilul Forbes nu a fost însă efectuată niciodată.

Citiți și:

Vlad Plahotniuc revine în politică: Moldova are nevoie de o terapie de șocOportunitati