Câți bani se colectează ilegal la Piața Centrală și câți ajung în bugetul municipal

shadow
Duminică, 23.06.2019 07:23   2230
Vineri, 21 iunie, la nici trei luni de la numire, directoarea Pieței Centrale din Capitală, Lilia Buștiuc, a fost demisă din funcție, din cauza acuzațiilor de corupție din partea comercianților și agenților economici care activează pe teritoriul pieței.

Decizia a fost luată de primarul interimar, Ruslan Codreanu, după ce o săptămână în urmă, zeci de comercianți s-au plâns că aceasta ar fi refuzat prelungirea contractelor de arendă.

Taxe percepute ilegal

"Începând cu ziua de luni și inclusiv cu ziua de astăzi am avut discuții cu peste 100 de agenți economici, care au depus și sesizări. Sunt acuzații destul de grave în demersurile respective. Se vorbește de sume de 7.500 de euro, se vorbește de sume de 600.000 de lei ca taxe care se percep de la agenții economici", a declarat Ruslan Codreanu, primar interimar.

Citiți și:

S-au găsit banii de la Piața Centrală! 59 milioane lei erau „investiți” într-o bancă

Totodată el a precizat că la Piața Centrală sunt datorii de circa 60 de milioane de lei lăsate de fostele administrații. "Datorii pe care trebuie să le acoperim din bugetul municipal”, a afirmat Codreanu. Cum s-au format aceste datorii nu este clar în condițiile în care întreprinderea aduce profit.

Primarul a mai spus că a sesizat Procuratura Anticorupție, dar și Ministerul Afacerilor Interne și spune că mai departe, este treaba autorităților competente să facă lumină în această situație.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Protecția consumatorilor   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati