Motivul pentru care omul de afaceri Dmitri Voloșin lichidează 24 de companii

shadow
Sâmbătă, 22.06.2019 07:05   5539
Un grup de peste 20 de companii din cadrul grupului Simpals, fondat și administrat de omul de afaceri Dmitri Voloșin, vor fi lichidate.

E vorba de companii precum Simpals Game SRL, Simpals Sporter SRL, Simpals Game SRL, Simpals 999 SRL sau Simpals Media SRL, dar și de Stopham SRL sau Imobil 999 SRL, deținute direct sau indirect de Dmitri Voloșin și familia sa.

Decizia pare una suprinzătoare, dar asta la prima vedere. Dorin Doronceanu, jurist la Simpals, explică decizia prin faptul că aceste companii nu mai activau de mult timp "și erau pregătite pentru lichidare, dar nu erau bani liberi ca să ne ocupăm de procedurile de lichidare".

"În 2013-2014 am decis să separăm activitățile și am fondat mai multe companii.

Advertisement

Deși initial părea o idee bună, care să ne protejeze de anumite riscuri, în caz în care vor apărea imixtiuni asupra noastră din partea politicului, aceasta nu a luat foc. În final acesta s-a dovedit a fi un proiect ineficient și a funcționat doar 1-2 luni, după care le-am lăsat baltă", a explicat Dorin Doronceanu.

Potrivit lui, firmele de bază din grup își continuă activitatea.

Compania Simpals este specializată în design web, tehnologii digitale, publicitate, artă și divertisment. Printre cele mai reușite și cunoscute proiecte ale companiei se numără 999.md, point.md, numbers.md, forum.md, play.md etc. Paginile web  ale companiei sunt printre cele mai vizitate site-uri din Moldova.

Directorul general și fondatorul Simpals, Dmitri Voloșin este și președintele Asociației Obștești Clubul Sportiv Sporter.

Pe 14 ianuarie 2019 el a alergat la maratonul de caritate organizat în cadrul proiectului „Unfrozen”, în cel mai rece punct de pe glob — localitatea Oymyakon (regiunea Yakutia din Rusia). Dmitri Voloșin a ajuns la linia de finiș în 6 ore, iar rezultatul său a devenit record de alergare la temperaturi scăzute.Oportunitati