Coproprietarul celui mai mare lanț de restaurante din Moldova, eliberat din arest

shadow
Joi, 20.06.2019 20:00   1018
Milionarul Andrei Tranga, coproprietarul lanțurilor de restaurante Andy’s Pizza și La Plăcinte, a fost eliberat din arestul preventiv, în care se afla de la finele lunii aprilie.

Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a respins demersul procurorilor de prelungire a măsurii preventive și a fost aplicat din oficiu o altă măsură preventivă, arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile.

Avocatul lui Tranga, Ion Dron a declarat pentru TV8 că va ataca decizia pe motiv că nu ar exista nici un o faptă penală pe numele omului de afaceri.

„Este o decizie pe care apărarea o va ataca, din simplul motiv că nu există fapta penală imputată lui Andrei Tranga. Prin urmare, în opinia noastră el trebuie să fie un om liber și nu trebuie să se afla în arest la domiciliu.

Advertisement

Prelungirea măsurii arestului la domiciliu o poate cere procurorul, cercetarea penală continuă, nu este finalizată. În opinia apărării, traficul de influență imputat lui Tranga nu există, este o versiune inventată de către pocurori”, a spus Dron.

Tranga a fost reținut în aprilie, fiind inculpat în legătură cu o presupusă tentativă de preluare prin șantaj a unor afaceri de 10 milioane de euro aparținând omului de afaceri Viorel Vărzari. 

Presa a primit câteva scrisori anonime în care se menționa că în acest caz ar fi fost implicat și fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Acesta și-a dat demisia, spunând că este victima unor încercări de denigrare. Tranga se declară și el nevinovat.

În acest dosar a fost vehiculată și implicarea interlopului Grigore Karamalak, care de aproape 20 de ani se ascunde de justiția moldovenească în Rusia. În plus scandalul are conexiuni și cu un cunoscut avocat, dar și cu persoane apropiate actualei conduceri a țării.

Citiți și:

Milionarul moldovean Andrei Tranga a fost arestat într-un dosar de șantajOportunitati