Ce spune șeful Agenției Proprietății Publice despre privatizare și eventuala sa demisie

shadow
Joi, 20.06.2019 07:05   2546
Premierul Maia Sandu a solicitat miercuri, 19 iunie, Agenției Proprietății Publice (APP) să identifice modalitățile legale prin care să suspende temporar procesele de privatizare începute. Vladimir Baldovici, șeful APP susține că activele au fost scoase la privatizare de mai mulți ani.

Totodată, premierul a anunțat că la următoarea ședință de guvern directorul APP, Vladimir Baldovici va fi demis.

Anchetă la privatizare

„Cunoaștem cu toții abuzurile comise în procesele de privatizare de-a lungul ultimilor ani. Deși am anunțat public despre faptul că vom porni o anchetă cu privire la ilegalitățile comise de reprezentanții fostului regim pentru a elibera instituțiile de corupție, exponenții regimului aflați încă în funcții continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietății publice”, a scris Maia Sandu într-o postare pa pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Oficialul a adăugat că potrivit informației publice accesibile pe site-ul APP, pe 14 iunie a fost plasat un anunț privind desfășurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat, inclusiv Sanatoriul „Moldova” din Truskaveț, Ucraina, „cu un preț care pare diminuat semnificativ față de prețul real”.

Citiți și:

În toiul crizei politice, zeci de active ale statului sunt scoase la mezat

În plus Parlamentul a aprobat marți, 18 iunie, constituirea unei comisii de anchetă care va analiza modul de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începând cu anul 2013 și până în prezent. Premierul a precizat că activitatea acestei comisii se va axa pe privatizările care au ridicat mari semne de întrebare cu privire la corectitudinea și legalitatea lor, inclusiv Aeroportul Chișinău, Air Moldova, Gările și Stațiile Auto.

Baldovici: Din 1996 Guvernările au distrus sistematic proprietatea publică

Vladimir Baldovici, director general al APP a venit cu o reacție la eventuala sa demitere și stoparea procesului de privatizare, în care susține că dezvoltarea Republicii Moldova "este posibilă doar în condițiile valorificării corecte a întregii proprietăți publice, inclusiv a sectorului public în economie".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Reforme și politica economică   Administrația publică  

Advertisement

Oportunitati