Vadim Brînzan: Banii companiilor de stat sunt scoși în offshore

shadow
Joi, 13.06.2019 11:25   2426
Ministrul Economiei din Guvernul Sandu Vadim Brînzan a anunțat astăzi că deține informații conform cărora din contul companiilor cu capital de stat sunt extrase sume mari de bani, fie în numerar, fie sunt transferați pe contul unor firme din offshore.

„Avem informații că au loc extrageri mari de bani de pe contul companiilor cu capital de stat fie în numerar, fie prin transferuri pe conturi offshore. Această creștere subită a tranzacțiilor cu caracter dubios, care nu țin de activitatea zilnică normală a acestor companii de stat, este suspicioasă și extrem de alarmantă”, a declarat Vadim Brînzan în cadrul unui briefing de presă.

El a menționat că reprezentanții societății pot deveni martori ai unor fraude comise de către un grup restrâns de indivizi, „care încă mai dețin controlul asupra companiilor de stat”.

Advertisement

„Vom face un audit detaliat al tuturor tranzacțiilor de acest fel din ultimul timp, iar în cazul în care se va demonstra că agenții economici cu capital de stat au fost implicați în astfel de tranzacții cu caracter dubios, atunci toate persoanele implicate indiferent de poziția ocupată vor fi trase la răspundere”, a mai noul ministru al Economiei.

Ministrul a făcut un apel către instituțiile de stat cu competențe de monitorizare a fluxurilor financiare, către directorii companiilor și instituțiilor de stat, către agenții economici, dar și către partenerii externi, că „putem deveni martori a unor fraude unui grup de indivizi care încă mai dețin controlul asupra companiilor și instituțiilor de stat”.

Anterior declarații asemănătoare au fost făcute și de către președintele Republicii Moldova Igor Dodon.Oportunitati