Cine este noul beneficiar al trustului de presă Jurnal Trust Media

shadow
Miercuri, 12.06.2019 08:12   2536
Fondatorul Jurnal Trust Media, Val Butnaru, a redevenit singurul beneficiarul al tuturor componentelor trustului de presă, se arată întro știre publicată pe paginile web ale acestuia.

„Săptămâna trecută am semnat contractul de cumpărare a Jurnalului. În felul acesta, am redevenit fondatorul și beneficiarul unic al tuturor componentelor Jurnalului. Este doar o coincidență cu evenimentele care se derulează acum cu rapiditate nemaipomenită, dar întregul proces de negociere a contractului a durat destul de mult. Știți că, de doi ani și jumătate, echipa Jurnalului există pe cont propriu și, în felul acesta, pasul pe care l-am făcut la sfârșitul săptămânii trecute a fost unul logic”, a precizat fondatorul Jurnal Trust Media, citat de Jurnal.md.

Val Butnaru a mai spus că vor fi schimbări în special în direcția îmbunătățirii conținutului și a programelor.

Advertisement

„În rest, Jurnal va fi cel care a fost tot timpul. Misiunea principală pe care o vedem e să fim în opoziție cu puterea, cu orice putere, oricum s-ar numi ea”, a mai declarat Val Butnaru.

Schimbarea însă nu a fost făcută și în registrele de stat. De exemplu chiar pe pagina jurnaltv.md, mai este postată declarația privind transparența proprietății în care este menționat că proprietar al Jurnal TV este firma Reforma Art SRL (100% din capitalul căreia este deținută de firma germană GT News Media GMBH), iar beneficiar final este omul de afaceri Victor Țopa.

Și Jurnal de Chișinău conform datelor Agenției Servicii Publice, are ca unic asociat firma Reforma Art SRL, administrată de Val Butnaru.

La postul de radio Jurnal FM fondator este Asociația Obștească Centrul pentru Promovarea Sănătății și Educație pentru Sănătate „Sănătatea”.

Citiți și:

Proprietarii televiziunilor din Moldova: Miliardari americani, afaceriști locali, bănci din Rusia și milionari de la TiraspolOportunitati