Business-ul e în afara politicii! Ce spune Vaja Jhashi despre situația din Moldova și zvonuri

shadow
Marţi, 11.06.2019 11:54   4514
Omul de afaceri Vaja Jhashi se arată îngrijorat de cele ce se întâmplă în țară și surprins de zvonurile precum că luni s-ar fi deplasat la Kiev pentru a se întâlni cu oficialii de acolo.

"Sunt la Chișinău și muncesc. Am avut un zbor duminică seara de la Kayseri (oraș din Turcia n.r.), unde am fost invitat la o nuntă. De acolo, via Istanbul, am revenit la Chișinău, dar nu am zburat mai departe la Kiev și nu îl cunosc pe dl Avakov", a declarat omul de afaceri pentru Mold-Street.com, ca reacție la anumite zvonuri ce au apărut în spațiul public privind o deplasare în Ucraina pentru a se întâlni cu ministrul de Interne de acolo. 

Totodată Jhashi spune că aceste zvonuri afectează buna desfășurare a business-ului și nu e normal ca din cauza unor informații neverificate să sufere afacerile. 

Cât despre situația actuală din Republica Moldova, Vaja Jhashi susține că părțile ar trebui să se clarifice în mod pașnic și legal. 

„Eu vreau ca în Moldova să fie pace și ordine.

Advertisement

Să se clarifice părțile în toate aceste subtilități juridice, dar soluția trebuie să fie în cadrul legal. Dacă nu va mai exista cale pentru dialog, atunci să fie organizate alegerile anticipate și dacă democrații pierd, să plece. Dar desigur ei trebuie să dea garanții că dacă pierd, pleacă imediat de la putere”, a declarat Vaja Jhashi.

De notat că Vaja Jhashi deține grupul Trans-Oil ce include peste 20 de companii ce are o cotă de 95% pe piața procesării de semințe de floarea soarelui și producerii de ulei și circa 57% la exportul de cereale și oleaginoase din Moldova.

La începutului lunii aprilie, grupul Trans Oil (Aragvi Holding International Ltd) a anunțat că investitori din Elveția, Marea Britanie, SUA au cumpărat toate euro-obligațiunile garantate în valoare de 300 milioane dolari, emise la valoarea nominală pe 1 aprilie 2019.

Citiți și:

Vaja multimilionarul. Cum nevoia de bani și acces pe piețe îl determină să devină mai transparentOportunitati