O vinărie din Moldova, printre cele mai profitabile investiții la Bursa de la București

shadow
Luni, 10.06.2019 08:24   948
În primele cinci luni ale anului 2019, companiile Nuclearelectrica, Petrom, Purcari, SIF Transilvania și Fondul Proprietatea sunt cele mai profitabile investiții în acțiuni la bursa de la București, care a urcat cu 16% de la începutul acestui an.

Astfel, investitorii care au mizat pe acțiunile Nuclearelectrica la începutul anului 2019 au în prezent cel mai mare câștig din rândul plasamentelor în acțiuni ale indicelui principal BET cu un randament de 46%, potrivit Ziarului Financiar.

Acțiunile Petrom (SNP) se află pe locul al doilea în topul celor mai ridicate randamente din prima ligă bursieră de la începutul anului 2019, cu circa 31%.

Petrom are și o subsidiară în Republica Moldova, Petrom-Moldova, care este a treia ca mărime companie petrolieră de pe piață.

Pe locul trei se află acțiunile Purcari Wineries, care s-au apreciat cu 30,7% de la începutul anului 2019, atât pe fondul îmbunătățirii rezultatelor financiare, cât și ca urmare a faptului că emitentul a decis să-și remunereze investitorii cu dividende cu un randament de 5%, fiind pentru prima oară de când este listat când împarte din profit cu acționarii. 

Mai adăugăm că în primul trimestru al acestui an Purcari Wineries și-a majorat vânzările cu 28,80%, la 42,22 milioane lei românești, de la 32,78 milioane lei, în perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, profitul a ajuns la 8,67 milioane lei românești, cu 47% față de primele trei luni din 2018. 

Compania este listată la Bursa de la București din februarie 2018 și deține active în Republica Moldova și România.

Advertisement

Citiți și:

Tranzacție pe piața vinicolă: Purcari a cumpărat activele cramei VismosOportunitati