Mutare pe piața media. Komsomoliskaya Pravda din Moldova are un singur beneficiar din Rusia

shadow
Vineri, 07.06.2019 17:49   1952
Tabloidul de limbă rusă Komsomoliskaya Pravda din Moldova (fostă cândva una dintre cele mai populare publicații) și-a schimbat structura de proprietate și este afiliat Partidului Socialiștilor, scrie portalul Newsmaker.

Potrivit Newsmaker, ziarul și site-ul ar fi ajuns în proprietatea unor persoane afiliate socialiștilor.

Cu toate acestea datele de la Agenția Servicii Publice relevă că tabloidul Komsomoliskaya Pravda este deținut de Societatea Comercială "Комсомольская правда - Basarabia" SRL care are un capital social de 5.400 de lei și un singur asociat - Media Invest SRL.

La rândul său, din luna mai 2019, Media Invest SRL are un singur asociat -societatea pe acțiuni de tip închis "Издательский дом Комсомольская правда".

Anterior alături de societatea rusească, ca asociați mai apăreau și patru persoane din Moldova - Sergiu Ivancenco, Andrei, Dmitrii și Tatiana Primak.

Advertisement

Altfel spus acum beneficiar final al tabloidului Komsomoliskaya Pravda din Moldova este casa editorială Komsomolskaya Pravda din Rusia, care face parte din grupul de companii ESN (Evrosevernefti) deținută de oligarhul rus Grigorii Beriozkin.

Milionarul rus s-a remarcat în ultimii 20 de ani cu preluarea mai multor surse mass-media și la nevoie se poate asocia cu oricine. De exemplu s-a asociat cu filantropul George Soros și cu fondatorul CNN Ted Turner pentru a prelua o parte din activele Gazprom Media, inclusiv postul NTV. În 2007 a preluat Komsomoliskaya Pravda, după care a preluat câteva publicații locale din moscova și Sankt Petersburg, iar în 2017 grupul RBK.

Potrivit Vedomosti.ru, a încercat să preia și Forbes Russia. Pe lângă activele petroliere și media el are și un fond de investiții în minare CIS Natural Resources Fund, unde este partener cu miliardarul Vladimir Potanin.

Mai adăugăm că la finele săptămânii trecute, redacția săptămânalului Timpul, a anunțat sistarea aparației ziarului, invocând probleme financiareOportunitati