Noi probleme pentru Universitatea Liberă Internațională

shadow
Miercuri, 05.06.2019 21:54   3381
Toate conturile bancare ale Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM) au fost sechestrate de către un executor, potrivit Unimedia.info. Totodată o bancă a scos la mezat imobilele și terenul. Instituția dezminte informațiile.

Potrivit unei încheieri emise pe 4 iunie, de executorul George Boțan, s-a aplicat sechestre pe conturile bancare ale instituției, în limita sumei de 580.850 de lei, ce sunt cheltuieli de executare formate din taxe și onorariu judecătoresc pentru servicii prestat.

ULIM nu a executat, dar dezminte

Din document rezultă că ULIM nu ar fi executat timp îndelungat mai multe somații depuse de portărel.

Citiți și:

Moldindconbank a scos la mezat sediul și alte imobile ale Universității Libere Internaționale

În plus pe portalul de anunțuri 999.md, Moldindconbank propune spre realizare - imobilele ULIM de pe strada Vlaicu Pârcălab, 52 cu suprafață de circa 22.000 metri pătrați și terenul de 0.6887 hectare.

Advertisement

Într-un comunicat de presă administrația Universității Libere Internaționale "dezminte cu vehemență informațiile apărute în mass-media" și susține că "întreprinde toate măsurile pentru a soluționa amiabil toate situațiile tensionate, inclusv cele cu caracter strict comercial".

"Este regretabil faptul că pretențiile unui executor judecătoresc sunt reflectate în presă drept un fapt împlnit, mai ales în perioada campaniei de promovare a imaginii în sensul admiterii la studii. Acesta nu este primul atac asupra imaginii ULIM și înțelegem că nu este ultimul", susține administrația instituției.

Sediul ULIM gajat pentru credite de 20 milioane euro

La finele anului trecut, sediul și alte bunuri imobile ale ULIM din centrul Chișinăului au fost scoase la vânzare de Moldindconbank pentru datorii. Senatul instituției deținute de rectorul Ilian Galben, a negat atunci că ar avea probleme financiare.

Potrivit datelor cadastrale aceste imobile au fost gajate la finele anului 2014, în cadrul a două contracte de credit de 20 milioane de euro, contractate de Universitate de la Moldindconbank.

Din documente rezultă că imobilele se află sub interdicție, în luna mai 2018 fiind emise încheieri ale executorului judecătoresc Miron Iacob.

Cine e proprietarul ULIM

De notat că bunurile imobile au doi proprietari: Instituția de învățământ Universitatea Liberă Internațională din Moldova și Gabriela Tsaranou, care este fiica fostului rector și fondator al ULIM, Andrei Galben, care a decedat în decembrie 2017.

Totodată în prezent proprietar al ULIM este feciorul lui Andrei Galben, Ilian, care exercită în prezent funcția de rector și administrator al instituției.

Mai adăugăm că ULIM se declară că "a fost și este cea mai mare și importantă instituție privată de învățământ din țară".Oportunitati