MAIB – mereu alături de antreprenorii din agricultură și la creditare, și la “Gala AIPA 2019”

shadow
Luni, 03.06.2019 14:57   1521
Cei mai de succes antreprenori din sectorul agricol au fost și în acest an reuniți la “Gala AIPA 2019”, organizată de Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură.

Evenimentul este la a treia ediție și pune în valoare bunele practici în agricultură, afacerile de succes și antreprenoriatul proactiv.

Fiind un partener de încredere al afacerilor din sectorul agricol, cu o cotă de peste 30% de credite acordate agricultorilor și cea mai variată gamă de soluții de finanțare, Moldova Agroindbank a sărbătorit succesul performerilor din domeniu alături de ei - majoritatea clienți ai băncii - susținând excelența celor mai buni agricultori pentru a treia ediție consecutiv. 

Peste 300 de invitați din țară și de peste hotare, reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, oficiali de rang înalt au aplaudat istoriile de succes ale antreprenorilor care au beneficiat de subvenții pentru anul 2018 și au dat apreciere performanței în agricultură. Conform rezultatelor concursului, 19 oameni de afaceri au fost premiați cu trofee și diplome de apreciere.

Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova: “E timpul să trecem de la paradigma să vindem ceea ce am produs la să încercăm să producem ceea ce se vinde. 

Avem nevoie de investiții inteligente și știu că avem în Republica Moldova agricultori care reușesc și care demonstrează în fiecare zi că succesul și performanța sunt posibile cu multă muncă, dedicație, curaj și puțin ajutor din partea statului”. 

1440 de producători agricoli, clienți ai MAIB, au fost beneficiari de subvenții în anul 2018. Pentru suportul constant acordat de Moldova Agroindbank producătorilor și antreprenorilor agricoli, Președintelui băncii, Serghei Cebotari, i-a fost decernat premiul “Cea mai Cooperantă Bancă în Susținerea Producătorilor Agricoli”.

„MAIB este partenerul tradițional al Galei AIPA, pentru că înțelegem importanța sectorului agricol pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Faptul că Moldova Agroindbank are o cooperare strânsă cu antreprenorii agricoli este demonstrat și de ponderea creditelor acordate acestui sector - de aproximativ 30%, precum și de produsele elaborate special pentru a satisface necesitățile agricultorilor.

Advertisement

Dacă investești, pământul te răsplătește.

Adresez felicitări laureaților acestui concurs pentru rezultatele obținute în activitatea lor și le mulțumesc pentru insistența și ambiția cu care contribuie la dezvoltarea economică a țării. Vă asigurăm că Moldova Agroindbank rămâne în continuare partenerul Dvs. financiar puternic și de încredere”, a declarat în discursul său Serghei Cebotari, Președintele MAIB.

Trofeele ediției curente a Galei AIPA au revenit, conform nominalizărilor:

 • „Tânăr Fermier de Succes” – SRL ,,Ionex-Trans’’, Costești, Ialoveni
 • „Inovații în Agricultură” – Î.M. ,,Met Sa Produse Impex’’ SRL, or Drochia
 • „Cea mai de Succes Femeie-Fermier” – SRL „Poliglia”, Negureni, Telenești
 • „Cel mai de Succes Grup de Producători Agricoli”- SRL ,,Fresh Time’’, Chipeșca, Șoldănești
 • „Start-up-ul Anului”-  SRL ,,Euroalun’’, Puhoi, Ialoveni
 • „Cea mai Performantă Plantație Multianuală” – SRL ,,Plaiul  Bârlădean”, Bârlădeni, Ocnița
 • „Cea mai Performantă Fermă Zootehnică”- SRL ”Garma Grup’’, Fârlădeni, Hâncești
 • „Cea mai Performantă Investiție în Dezvoltarea Infrastructurii Postrecoltare și Procesare”- SRL ,,Regina Naturii’’, Costești, Ialoveni
 • „Cea mai Atractivă Pensiune Agroturistică”- II  ,,Hanganu Ion’’, Lalova, Rezina
 • „Cele mai Avansate Tehnologii în Domeniul Vitivinicol”  – IM „Chateau-Vartely” SRL, Orhei
 • „Implementarea Bunelor Practici în Agricultura Conservativă” – SRL „Hiliuțanul”, Hiliuți, Râșcani
 • „Cel mai Bun Exemplu în Agricultura Ecologică” - SRL “Agro-Sadim”, Comrat
 • „Apicultorul Anului” - SRL ”Apisterra”, Ruseștii Noi, Ialoveni
 • ,,Asociația de Profil a Anului” – Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Struguri de Masă (APESM)
 • „Cea mai Activă Companie de Consultanță”- Federația Agricultorilor din Moldova (FARM)
 • „Proiectul Anului Finanțat de Partenerii de Dezvoltare” - Proiectul de Reziliență Rurală finanțat de IFAD
 • „Jurnalismul Agricol – pentru Promovarea Activă a Sectorului Agricol” – AGRO TV Moldova.


Oportunitati