15 luni de licitații pentru un drum local

shadow
Vineri, 24.05.2019 14:52   2658
După 15 luni de licitații a fost selectată în sfârșit compania ce va realiza lucrările de îmbunătățire a unor segmente de drumuri locale în cadrul Coridorului 11.

E vorba de compania Nouconst SRL, care a făcut o ofertă de 63,35 milioane lei și care a câștigat în fața companiilor autohtone Irinda-Prim SRL, Dromas-Cons SRL și Celu Pavalde din Letonia.

Citiți și:

O întreprindere a statului a scos la licitație lucrări de reabilitare a 76 de kilometri de drumuri 

Potrivit datelor Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) contractul prevede lucrări de îmbunătățire a drumului de ocolire a satului Izbiste și drumul Peresecina - Hîrtopul Mare - Ohrincea, iar termenul de executare este 18 luni.

Lungimea totală a drumului în cadrul acestui Contract este de 8,91 km, dintre care 4,31 km sunt în afara localități și 4,6 km - prin localități. 

Chiril Gaburici, ministrul Economiei a atras iarăși atenția la necesitatea realizării la timp și calitativ a lucrărilor. Motivul pentru care a durat atât de mult selectarea companiei câștigătoare nu au fost anunțate.

Advertisement

Menționăm că banii pentru acest proiect provin din cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, finanțat de Banca Mondială.

Cât despre compania câștigătoare, Nouconst SRL, aceasta și-a majorat anul trecut de 2,5 ori cifra de afaceri: de la 190 milioane lei în 2017, la 532 milioane lei în 2018, ca urmare a contractelor câștigate în cadrul programului Drumuri Bune pentru Moldova. 

Amintim că încă în februarie 2018, ASD a lansat licitația și susținea că în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, aproximativ 76 kilometri de drumuri locale vor fi reabilitați într-o perioadă de 30 de luni, iar lucrările vor cuprinde lucrări de terasament, reabilitarea îmbrăcămintei rutiere/supralărgire, intersecții, drenaj, construcții auxiliare și măsuri de siguranță, aplicarea marcajului rutier, instalarea indicatoarelor rutiere și amenajarea trotuarelor.

De notat că Proiectul "Reabilitarea drumurilor locale" prevede că Banca Mondială urmează să aloce în următorii ani circa 80 milioane dolari. Proiectul prevede reabilitarea a 300 de kilometri de drumuri locale.

Lucrările de reparație a primelor patru coridoare urmau să înceapă încă anul 2017. Datele ASD arată că lucrări se fac doar la un singur coridor.Oportunitati