MAIB continuă să investească în educația de calitate și să premieze performanțele studenților

shadow
Joi, 23.05.2019 11:25   1688
Cei mai buni dintre cei mai performanți studenți ai țării au fost și în acest an premiați de Moldova Agroindbank și Orange Moldova în cadrul programului „Burse de Merit”, ediția a XXIII-a.

Programul se desfășoară an de an sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova și este implementat de Centrul de Informații Universitare. 

La ceremonia festivă de premiere a excelenței academice, 50 de finaliști ai programului au primit o bursă în valoare de 12.000 lei fiecare pe cardul bancar de la MAIB, precum și sfaturi prețioase de viață: să învețe continuu pe tot parcursul vieții, să valorifice oportunitățile de studii inclusiv peste hotare, dar să implementeze bunele practici acasă, în Republica Moldova și tot în țară să se angajeze și să contribuie la dezvoltarea economiei și a comunității.

“Sunteți cei mai buni dintre cei mai buni aici acasă, iar într-o lume a globalizării cu siguranță veți avea o multitudine de posibilități să atingeți excelența. Oriunde ați fi, nu uitați unde vă sunt rădăcinile.

Advertisement

Dacă alegeți să plecați, fiți mesagerii Republicii Moldova, preluați cele mai bune practici și nu uitați să reveniți pentru a le implementa și acasă. Vă așteptăm și în calitate de colegi de muncă în echipa Moldova Agroindbank”, a declarat Serghei Cebotari, Președintele MAIB.

La ediția curentă au depus dosarele de înscriere 221 studenți de la 18 instituții de învățământ superior din țară. O comisie independentă de experți constituită din reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ai comunității academice și societății civile au evaluat dosarele și prestația candidaților la o probă scrisă, iar în rezultat Bursele de Merit au fost revendicate de 35 de studenți din ultimul an de studii (ciclul licență) de la 9 instituții universitare și 15 studenți din primul an de studii (ciclul masterat) de la 7 instituții din țară.

Programul “Burse de Merit” a fost lansat în anul 1996, iar din 2001 Moldova Agroindbank este partener al programului, fiind unul dintre cele mai importante proiecte de responsabilitate socială corporativă ale MAIB dedicate susținerii educației și a tinerilor studioși din țară. 

Pe parcursul celor douăzeci și trei de ediții ale programului “Burse de Merit” au participat 5.700 de studenți, iar 1.500 au devenit finaliști, beneficiind de burse.

Poza de familie de la ceremonie. Imagine: maib.mdOportunitati