Tranzacție pe piața vinicolă: Purcari a cumpărat activele cramei Vismos

shadow
Vineri, 17.05.2019 08:51   2277
Compania Purcari Wineries a finalizat achiziția activelor cramei Vismos în Moldova, inclusiv 263 hectare de viță de vie și o platformă de producere pentru vinificația primară, capabilă să proceseze până la 8.000 tone de struguri (echivalentul a circa 5 milioane litri de vin sau 6,7 milioane sticle).

Tranzacția a fost structurată ca și achiziție de active, cu plata în două tranșe, 0,76 milioane euro fiind plătite la încheierea tranzacției și 1,49 milioane euro urmând a fi platite până în martie 2020, se arată în raportul trimestrial al vinăriei.

Citiți și:

Una dintre cele mai mari vinării are în plan cumpărarea unor companii din regiune

Prețul plătit este de aproape două ori mai mic decât prețul de 4 milioane euro cerut de Vismos. E adevărat că Vismos (controlată de niște afaceriști ruși prin firme offshore) de 6 ani se chinuia cu vânzarea acestor active. 

Grupul Purcari Wineries consideră ca această achiziție va aduce beneficii semnificative, oferind acces la struguri albi de calitate în zona Chetrosu din Anenii Noi (Moldova) și la plantațiile de struguri roșii din zona Moscovei, Cahul, cunoscute ca fiind unele dintre cele mai potrivite pentru cultivarea și prelucrarea strugurilor pe scară largă.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati