De ce doar un străin a primit cetățenia Republicii Moldova prin investiție

shadow
Sâmbătă, 18.05.2019 09:17   1611
23 de cetățeni străini au depus dosarele până în prezent pentru a obține cetățenia Republicii Moldova în schimbul investițiilor, dar până la acest moment doar o persoană care a aplicat la program a obținut deja pașaportul Republicii Moldova.

Această evoluție s-ar datora timpului scurt de la lansarea oficială a  Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție, cât și unor cerințe stricte impuse de autorități pentru aplicanți.

Nicio legătură dintre cetățenia prin investiție și amnistia fiscală

În cadrul unei conferințe de presă vicedirectorul Agenției Servicii Publice (ASP), Iulia Petuhov, instituție care implementează Programul, a negat din start că ar exista o legătura dintre cetățenia prin investiție și amnistia fiscală.

Citiți și:

FMI: Cetățenia pe bani poate aduce milioane, dar ne poate băga în belele

"Pentru amnistia fiscală termenul inițial a fost de 1 decembrie, apoi prelungit la 1 ianuarie 2019. Asta pe de o parte, pe de altă parte, în program, primul dosar a fost depus la mijlocul lunii decembrie. Luând în calcul procedura depunerii dosarului și de verificare - vorbim despre 2 luni. Fizic, banii ar intra în cont abia în martie. Așa vă demonstrez că nu au nimic în comun“", a declarat oficialul

Potrivit ei, prin acest Program a fost instituită o platformă reală de atragere a investițiilor și nu de vânzare de pașapoarte, cum afirmau anterior unii experți care se declarau convinși că doar posibilitatea de a călători în spațiul european îi atrage pe beneficiarii acestei proceduri. 

Verificare complexă a solicitaților

"Este mai mult decât eliberarea unui pașaport", a afirmat Iulia Petuhov, care a prezentat etapele de depunere și verificare a actelor solicitanților.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Legislația și reglementările   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati